Gå til sidens hovedinnhold

Ni av ti eiere vet ikke hvordan hunden deres er forsikret – Betaler erstatning uten grunn

Artikkelen er over 4 år gammel
(Rana Blad)

Forsikringsselskapene får hvert år mange henvendelser fra folk som lurer på om de kan forsikre hunden sin mot å skade andre dyr og mennesker. Det de fleste ikke vet, er at de har denne forsikringen fra før gjennom den ordinære innboforsikringen.

Tenk deg følgende scenario: Du er ute og leker med hunden din. Den er leken og hopper og spretter, og naboen går i bakken og får skader som trenger behandling hos lege. Eller kanskje naboens dyre jakke blir ødelagt etter overfallet.

Mange får dårlig samvittighet i slike situasjoner, og betaler for legebehandling eller ny jakke til flere tusen kroner.

– Din nabo kan få god hjelp, men du trenger nødvendigvis ikke betale selv. Minus egenandelen kan forsikringsselskapet redde deg, forteller leder i Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal.

– De fleste hundeiere er forsikret, men 9 av 10 aner det ikke selv. Det viser en undersøkelse vi har foretatt, uttaler Opedal.

Om hunden din skader andre, kan du nemlig bli reddet av innboforsikringen din.

– Ja, den samme forsikringen som dekker innbo som sofa, grill og annet inventar du har i huset, sier Espen Opedal.

Innboforsikringen inneholder en ansvarsdekning. Og hunden din er en del av innboet. En innboforsikring er en av de mest vanlige forsikringene vi har, og de fleste nordmenn har denne.

– Det vil si at dersom hunden din skader andre, og vedkommende som blir skadet krever å få dekket utgifter til fysioterapeut, så bør du ringe forsikringsselskapet ditt og sjekke om innboforsikringen kan hjelpe deg, oppfordrer Opedal.

Innboforsikringen vil også kunne hjelpe deg om hunden din skader et annet dyr.

Les også: Mange stikker av etter å ha kjørt på dyr: – Noen tror det koster dyrt om en melder fra

Les også: Fire av ti tror reiseforsikringen dekker mer enn den gjør

Kommentarer til denne saken