To nye rekorder for Oslo Lufthavn

Oslo Lufthavn sto fro 75 prosent av passasjerveksten på Avinors lufthavner i juni.

Oslo Lufthavn sto fro 75 prosent av passasjerveksten på Avinors lufthavner i juni. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Første halvår hadde Avinors lufthavner 25,6 millioner passasjerer, en økning på 4,3 prosent fra samme periode i fjor. På Oslo Lufthavn gikk økningen opp 7,3 prosent fra 2016, og i tillegg ble det satt ny passasjerrekord.

Juni var første måned noensinne at over 5 millioner passasjerer fløy til eller fra Avinors lufthavner. Generelt er det utenlandstrafikken som har økt mest, med 6,4 prosent, mens innenlandstrafikken økte med 3,2 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor.

– Gledelig

Veksten er i tråd med resten av årets første halvår. Antall flybevegelser har gått ned med 1,5 prosent, men antallet passasjerer økte likevel med 4,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er gledelig at vi har en så god utvikling i norsk luftfart, og det er svært bra at flyselskapene har flere passasjerer om bord med færre flybevegelser. Dette betyr en enda mer effektiv og markedstilpasset utnyttelse av kapasiteten, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor i en pressemelding.

Over 2,5 millioner reisende i juni

Oslo Lufthavn sto for 75 prosent av passasjerveksten i juni og passerte for første gang 2,5 millioner flyreisende på én måned.

16. juni ble det også satt ny dagsrekord, med 102.611 reisende.

Tromsø lufthavn, Langnes og Harstad/Narvik lufthavn, Evenes hadde også sterk vekst med henholdsvis 9,4 og 7,8 prosent i juni.

En rekke andre mindre lufthavner i Nord-Norge hadde i tillegg mer enn 10 prosents vekst i juni. Hammerfest bidro med en passasjervekst på 31 prosent, Svolvær med 20,1, Mosjøen med 17,1 og Mo i Rana med 13,7 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags