Bensinen har ikke vært billigere på ni måneder

Bensinstasjon-kjeden "Circle K".

Bensinstasjon-kjeden "Circle K". Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mer olje på lager i USA presser de norske bensinprisene nedover.

DEL

Søndag var den veiledende bensinprisen til Circle K nede på 16,01 kroner per liter, etter å ha falt tilbake fra rekordhøye nivåer i fjor sommer og høst.

– Den siste uken har innkjøpsprisen på raffinerte produkter falt, og det er grunnen til prisfallet i veiledende priser, spesielt på bensin, sier Circle K-talsmann Knut Hilmar Hansen til E24

Fjoråret bød på en rekke nye bensinprisrekorder.

Den veiledende prisen for 95 oktan-blyfri fra Circle K toppet på 17,14 kroner i oktober. Blant de viktigste årsakene var at innkjøpsprisene for bensin og diesel steg i det internasjonale drivstoffmarkedet.

Trump-effekt

Men nå går det motsatt vei, og vi må tilbake til april i fjor for å finne lavere literpris enn dagens 16,01 kroner.Nedgangen på en drøy krone siden oktober skyldes først og fremst en kraftig svekkelse av oljeprisen – som dels har vært utløst av Trumps handelskrig med Kina, forklarer seniorrådgiver og oljeekspert Thina Saltvedt i Nordea.

– Handelskrigen har gitt svekket økonomisk aktivitet, noe som har senket den globale transporten og dermed også drivstoffetterspørselen, sier hun.Fra en topp på 86 dollar har prisen på et fat nordsjøolje falt til rundt 61 dollar i dag.

– Bensin- og oljeprisen toppet seg rundt samme tid i fjor høst, men nå er oljeprisen ned med over 30 dollar fra toppen. Bensin er jo laget av råolje, så dette er den viktigste forklaringen til prisfallet, sier Saltvedt..

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags