Apple bekrefter: Reduserer ytelsen på eldre iPhone-modeller

Apple bekrefter at de reduserer ytelsen på eldre iPhone-modeller - og har planer om redusere ytelsen på dagens nye modeller i fremtiden. Her er to eksemplarer av modeller som nå har fått redusert ytelse.

Apple bekrefter at de reduserer ytelsen på eldre iPhone-modeller - og har planer om redusere ytelsen på dagens nye modeller i fremtiden. Her er to eksemplarer av modeller som nå har fått redusert ytelse.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gjør som 2.500 andre personer - Få Enebakk Avis sine nyheter i din Facebook-feed.

Har nettopp justert ytelsen på iPhone 7.

Det har i lang tid blitt spekulert i om Apple med viten og vilje har redusert ytelsen på eldre iPhone-modeller når nye modeller har kommet.

Brukertilbakemeldingene har vært mange på at telefoner oppleves stadig tregere, også når Apple sier nye iOS-versjoner er laget for forbedret ytelse.

Og nå bekrefter Apple at det er noe i disse spekulasjonene.

Etter at selskapet GeekBench publiserte en artikkel som viste forskjeller i ytelse for den samme iPhone-modellen basert på forskjellige iOS-versjoner, har Apple gått ut og bekreftet at de faktisk nedjusterer ytelsen på eldre iPhone-modeller.

LES OGSÅ: Har du oppdatert din iPhone eller iPad? Da må du lese dette!

Vil redusere stresset på batteriet

Årsaken henger ifølge Apple sammen med de store problemene mange brukere hadde med telefoner som brått skrudde seg av når batteriet nærmet seg 40 prosent.

Kort og godt mener Apple at gamle batterier ikke klarer å levere nok strøm til telefonene til å opprettholde maksimal ytelse. Når prosessoren jobber for fullt, trekker den mer strøm. Derfor reduseres ytelsen for å redusere strømforbruket.

- Vårt mål er å levere den beste opplevelsen for våre kunder, noe som inkluderer generell ytelse og å utvide levetiden til deres kunder. Lithium-ion-batterier blir mindre effektive til å levere maksimalt når det er kaldt, når batteriet har lite strøm igjen eller mens det degraderes over tid. Det kan føre til at enheten plutselig skrur seg av for å beskytte sine komponenter, sier Apple i en offisiell uttalelse ifølge Business Insider.

LES OGSÅ: Ny mobilapp vil løse køproblemer – inviterer IØ-pendlere til testing 

- I fjor slapp vi en oppdatering til iPhone 6, iPhone 6s og iPhone SE for å jevne toppene i strømforbruket når det var nødvendig for å hindre at telefonene plutselig skrudde seg av under disse forholdene. Vi utvider nå denne funksjonen til å gjelde iPhone 7 med iOS 11.2, og planlegger å utvide utvalget i fremtiden, melder selskapet videre.

En måte å komme seg rundt disse problemene på skal være å bytte batteriet. Ifølge Apples egne prislister koster batteriservice 800-900 kroner.

Ikke laget for bruk i minusgrader

I denne sammenheng kan det også være greit å påpeke at iPhone, iPad og Apple Watch ikke er laget for bruk i kaldt klima. Ifølge Apple fungerer produktene deres best i temperaturer mellom 16 og 22 grader.

LES OGSÅ: Vet du hva dette ikonet betyr?

Ifølge Apple er det ikke skadelig å bruke telefonen i lave temperaturer, men det reduserer batteriytelsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken