Poseavgiften kan komme tilbake

Vestby  20151127.
Mange mennesker har møtt opp grytidlig fredag morgen for å ta del i "black friday"-salget til Norwegian Outlet i Vestby i Akershus.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Vestby 20151127. Mange mennesker har møtt opp grytidlig fredag morgen for å ta del i "black friday"-salget til Norwegian Outlet i Vestby i Akershus. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Den omstridte plastposeavgiften som regjeringen vraket etter sterke protester i fjor, kan komme tilbake. Men Fremskrittspartiet protesterer.

Miljødirektoratet oversendte torsdag en anbefaling til klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H) om å innføre en avgift på plastposer. Det skjer som følge av et nytt EU-direktivet om kraftig kutt i bruk av lette bæreposer, melder TV 2.

Direktoratet peker på flere alternativer for å få til kuttet, men lander på en avgift på rundt to kroner per pose. Helgesen sier han ikke er avvisende til direktivet, men sier det ikke må gjennomføres med en avgift.

– Det jeg gjør veldig klart for bransjen, er at dette er et regelverk som skal gjennomføres, men så har vi valgfrihet på hvordan det skal gjennomføres, og da tror jeg det beste er at bransjen får et ord med i laget, sier han.

Fremskrittspartiets parlamentarisk leder Harald T. Nesvik sier imidlertid til NTB at det er fullstendig uaktuelt for dem å støtte en plastposeavgift.

– Det er ikke aktuelt for Frp å støtte innføring av en ny plastposeavgift. Vi vil be Helgesen se på andre løsninger om han ønsker å få redusert plastforbruket, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags