Blitt eneren på vennebetaling

DNB får med seg flere banker i Vipps.

DNB får med seg flere banker i Vipps. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Gjør som 2.000 andre personer - få Enebakk Avis sine nyheter i din Facebook-feed.

Drøyt 100 norske banker går inn som eiere i Vipps sammen med DNB. Blant dem er SpareBank1-alliansen, som gir opp sin løsning mCash.

Initiativtakerne representerer til sammen 106 norske banker, opplyser DNB i en pressemelding mandag morgen.

DNB, SpareBank 1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker som også er deleiere i Frende Forsikring, har inngått en intensjonsavtale som innebærer at partene sammen skal videreutvikle Vipps som «hele Norges mobile lommebok», heter det.

Bjerke blir styreleder

– Vipps har blitt eneren på vennebetaling og har på kort tid rullet ut betalingsløsninger både på mobilen, på nett og i fysiske butikker. Vipps skal i løpet av året være tilgjengelig på langt flere steder enn vi har sett til nå. Gjennom dette samarbeidet står vi bedre rustet til å vinne kappløpet i konkurranse med nordiske og internasjonale aktører», sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB og påtroppende styreleder i Vipps.

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men blir nå et frittstående selskap. DNB blir største eier, med omtrent 52 prosent av aksjene. SpareBank 1-alliansen skal eie 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent.

Oslo  20170213.
Mandag var det pressekonferanse i forbindelse med at  flere banker satser sammen på Vipps
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo 20170213. Mandag var det pressekonferanse i forbindelse med at flere banker satser sammen på Vipps Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

– Vi opplever et marked der stadig flere aktører kappes om å lansere egne løsninger for mobil betaling. For mange er dette forvirrende, enten man skal betale eller ta imot betaling. Selv om vi gjennom vår satsing på mCash har tatt en solid posisjon på kort tid, har mange kunder gitt uttrykk for at de foretrekker én løsning – én sterk og tydelig leverandør. Derfor går norske banker sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske bankkunder», sier Finn Haugan, konsernsjef i SpareBank 1 SMN, på vegne av SpareBank 1-alliansen.

Dropper mCash

Ifølge Dagens Næringsliv er løsningen som ble presentert mandag, et resultat av flere måneder med forhandlinger mellom partene som tilbyr mobile betalingsløsninger, deriblant Sparebank 1s mCash, Danske Banks MobilePay og DNBs Vipps.

Først ut i dette markedet i Norge var mCash, men nå er det altså slutt for denne løsningen. Ifølge DN er det Nordea og Gjensidige Bank i Norge som har valgt denne løsningen. (ANB-NTB)

Fakta om Vipps

  • Digital betalingstjeneste for smarttelefoner etablert av DNB.
  • Lansert 30. mai 2015.
  • Over 2 millioner nordmenn har til nå lastet ned betalingsappen.
  • 106 norske banker går nå inn som eiere i Vipps sammen med DNB. Blant dem er SpareBank1-alliansen. (ANB-NTB)
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags