Det brenner i en bil i tunnel på Follobanen

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bilen som brenner skal stå 6 kilometer inn i tunnelen som er under bygging på Follobanen. Nødetatene er på stedet ved Åsland. Brannvesenet jobber med å komme seg frem til bilen.

DEL

Oblad: Follobanen: Nødetatene er på vei til Follobanen hvor det skal brenne i en bil 500-600 meter inn i tunnelen, det melder Oslo 110-sentral klokken 07.43.

Brannvesenet er på plass, men har ikke kommet seg inn til selve bilen ennå.

– Det skal være en minivan som står og brenner inne i tunnel 3, som det heter. Vi er fremme, men det er langt inn i tunnelsystemet, så vi er ikke fremme ved selve bilen ennå, sier vaktkommandør Rune Elstad til ØB.

Brannvesenet er på vei inn til brannstedet via en parallell tunnel og skal ta seg inn til brannen via et tverrslag. Det er ikke meldt om personskade.

Politi og ambulanse er også på plass.

Elstad sier til NTB at de har fått beskjed om at det er en varebil som brenner, og at det verken er gass eller drivstoff i i området hvor den står.

Uavklart

Det er foreløpig uavklart hvor kraftig brannen er.

– Det er en bilbrann og bilen er nok i full fyr, men vi er fortsatt ikke inne ved selve bilen, sier vaktkommandør Rune Elstad i brannvesenet ved 08.30-tiden til ØB.

Brannvesenet har fire biler på plass inne i tunnelen.

– Brann i tunnel er i seg selv utfordrende, fordi røyken er der og forsvinner ikke opp i lufta, poengterer Elstad til NTB.

Ifølge politiet har de ansatte ved arbeidene evakuert seg til et sikkert rom og skal være i sikkerhet.

– De ansatte er i sikkerhet i et luftett rom, sier Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til VG.

Det skal ikke være noen spredningsfare. ØB kommer tilbake til mer.

Også i sommer brant det i et kjøretøy i en tunnel på Follobanen:

Her brant det

Brannvesenet har endelig slukket brannen etter ni timers arbeid 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags