Sjekk kart over alle badestedene i Follo

Breivoll

Breivoll Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det finnes mange badeplasser i Follo. Vi har laget en oversikt slik at du kan finne de som passer for deg.

Det er sommer, og med mange varme dager er det flere som ønsker å dra ut og bade. Enten du ønsker saltvann, ferskvann, stupetårn eller noe annet, har Follo mye å by på, skriver ØB.

Populære steder med stupetårn

Badeparken i Drøbak, Breivoll og Ingierstrand er tre av de mest populære badeplassene i Follo. Alle tre har store uteområder og mange fasiliteter.

Både Badeparken i Drøbak og Ingierstrand har stupetårn, men hvis du er opptatt av å hoppe fra høyest oppe, er stupetårnet på Ingierstrand det høyeste.

Reiser du kollektivt, er Ingierstrand det letteste å komme seg til, med buss 86 mot Svartskog, fra Kolbotn.

Enkle å komme seg til

Ski: Et av de stedene som er lettest å komme seg til, er Midsjøvann. Vannet ligger kun tre km fra Ski sentrum, og det går jevnlig buss som stopper på busstoppet rett over veien.

To stykker som benytter seg av vannet er Eskild Havsjømoen og Solan Osenbroch. De forteller at det er fint med et alternativ som er så nærliggende slik at de kan dra å bade midt på dage, selv om det akkurat ved denne anledningen var litt for kaldt.

I kartet under kan du finne badesteder i Ski, Oppegård, Ås, Enebakk og Vestby. Klikker du på enkelte ikoner, kommer det opp informasjon om stedet.

Ikke veldig langt unna ligger også Gjersenga. Gjersenga er et område som ligger på venstre side av langen og også hit går det buss. Man må imidlertid beregne en liten gåtur fra veien.

Tussetjern, som ligger på grensen mellom Oppegård og Ski er også et velkjent alternativ for de som bor i området.

LES OGSÅ: Hopp i havet! Så bra er badevannet i Ås kommune

Litt mindre

Ser du etter et sted med litt færre folk, vil du kanskje se på et av de mindre stedene. Både Kalsrudtjern og Svartoren er å anbefale, men er ikke like tilgjengelige som mange av de andre plassene uten bil eller sykkel.

Langs Svartoren finnes ikke én badeplass, men rusler du oppover det lange, smale vannet finner du mange små steder hvor det er fint å ta seg en dukkert.

I kartet under kan du finne badesteder i Frogn og på Nesodden. Klikker du på enkelte ikoner, kommer det opp informasjon om stedet.

God Vannkvalitet

Ski kommune testet nylig badevannskvaliteten ved Vientjern, Midtsjøvann, Gjersengen, Bråtatjern, Kloppa og Tussetjern. Alle stedene hadde god vannkvalitet.

Temperatur

Her kan du sjekke badetemperaturenen gjennom hele sommeren.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags