Flytter fra Ytre

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

YTRE ENEBAKK: Jehovas vitner selger eiendommen i Gaupeveien 24.

DEL

Siden 1983 har Jehovas vitner hatt det norske hovedkontoret sitt i Ytre Enebakk.

Nå starter prosessen med å selge den store og flotte eiendommen i Gaupeveien.

Grunnen er at virksomhetens øverste ledelse, Det styrende råd i Brooklyn, New York, har bestemt at kontoret i Holbæk på Sjælland i Danmark blir ny hovedadministrasjon for Skandinavia. Dermed skal Jehovas vitner i Norge styres derfra. Det praktiske menighetsarbeidet rundt i landet vil ikke bli berørt av endringen.

Omstruktureringen i de skandinaviske landene henger sammen med større organisasjonsendringer i Jehovas vitner internasjonalt.

– Hele organisasjonen gjennomgår endringer. Tidligere hadde vi mange avdelingskontorer. Vi ser at det blir tungt, og at en organisasjon som vokser bør ha så få redskaper som mulig. Vi må forenkle administrasjonen, sier informasjonsansvarlig Tom Frisvold.

– Hva blir konsekvensen for dere?

– Huset kommer til å bli lagt ut for salg. Vi har allerede kontaktet meglere, nå starter prosessen med å finne en megler som er godt egnet til å finne kjøpere, sier Frisvold.

Det er ingen liten eiendom som skal ut på salg. Det store hovedhuset inneholder blant annet kontorer, 33 leiligheter, et stort kjøkken, spisesal for cirka hundre personer, lydstudio, resepsjon og administrasjon.

I dag er det 56 personer som bor og tjener i Ytre Enebakk.

– Hva skjer med disse når dere flytter ut herfra?

– Noen, vi vet ikke hvor mange ennå, vil være med til Danmark, blant annet fordi det vil være behov for noen der som kjenner forholdene i Norge, sier Frisvold.

Les mer i ukens avis.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags