Båldag i Flatebyskauen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Sist søndag (04.09) var åpningsdagen for Skiforeningens båldager i Enebakk. På Flateby ble bålet tent på tuftene etter den gamle plassen Hyttebråtan, som ligger mellom Skauen og Skillebekk (bildet). Ved siden av selve gleden av å sitte ved et nytent bål, så ble alle besøkende servert kaffe eller solbærtoddy.

Historiefortelling

De ble også orientert/informert om historien til selve Hyttebråtan. Bjørnar Thoresen hadde med et par gamle bilder fra Hyttebråtan, som viste litt om livet på et småbruk i tidligere tider. Plassen ble ryddet rundt 1840 og fraflyttet rundt 1968. Jordene ble plantet igjen midt på 1950-tallet og husene ble revet like etter fraflyttingen. Våningshuset var etter datidens forhold et meget stort hus på 2 etasjer.

Plassen lå etter datidens avstander lang til skogs, dvs. langt fra øvrig bebyggelse. Nærmeste butikk var på Sundby og skolen lå der hvor Stranden skole ligger i dag. Det var lang vei både for store til post/butikk, og ikke minst for skolebarn med tanke på snø og annet uvær. Men besøk hadde de ofte, for flesteparten av dem som kom forbi, var stadig innom for en kaffekopp.

Neste båldag på Flateby er førstkommende søndag, dvs. 11.09. Stedet er Vestre Skallebergdalen, merket fra Streifinn.

Til sammen 36 personer var innom på båldagen.

Kaffebål ved Bråtan

Skiforeningens lokalutvalg hadde søndag kaffebål ved Bråtan (bildet). Cirka 50 personer koste seg rundt bålet .

Neste søndag , 11-10 , er det kaffebål ved Slorene i Ytre Enebakk.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags