Klart for ny utstilling på Larsbraaten

Mystisk: Man aner både troll og tusser i Erling Skogens malerier ...

Mystisk: Man aner både troll og tusser i Erling Skogens malerier ...

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

ENEBAKK: Lørdag åpner det en utstilling på Larsbraaten med bilder fra Erling Skogen.

DEL

Av yrke var Erling Skogen (1922 – 2015) forsker og overingeniør på FFI på Kjeller.

Han var den rastløst søkende teknologen og den lojale medarbeideren. I mange år var han redaktør av instituttets husorgan «Mikroskopet». Etter at han for lengst var pensjonert, påtok han seg å utarbeide en serie historiske skrifter (22 stk) som dekket prosjekter og forskningsfelt i FFI gjennom instituttets første 50 år. Han avsluttet dette arbeidet i 2006, 84 år gammel.

Kunstneren

Men Erlings kreativitet strakte seg langt utenfor forskermiljøet. Helt fra tidlige barneår viste han stor interesse for å male og tegne og dette skulle følge ham hele livet. Skisseblokka var med overalt, enten det var til England på studieopphold, i nærområdene i Skedsmo eller til Den kinesiske mur.

Han kom fra Rena i Østerdalen, og naturmotiver – særlig skog – går igjen i mange av hans bilder. Han ble en habil maler og tegner, hadde bilder og fotografier på Høstutstillingen og Romeriksutstillingen. I mange år var han leder i Skedsmo kunstforening.

Noe av det Erling satte mest pris på i eldre år var maleklubben. Der møtte han Lars Solaas, Kirsten Gram m.fl. hver uke. De malte og ga tilbakemeldinger til hverandre, noe de alle hadde stort utbytte av.

Barn og ungdom i Skedsmo musikk- og kulturskole.

Ved denne kulturskolen har det vært tegne- og malekurs i mange år. Da Erling Skogen ble pensjonist, stilte han vederlagsfritt opp som malelærer i hele 10 år, sammen med undertegnede. Erling var en humoristisk, engasjert og dyktig lærer som var på bølgelengde med barna og ungdommene. Vi hadde 50 elever, undervisning tre ettermiddager i uka, pluss lørdager. Erling tok elevene på alvor, ga gode tilbakemeldinger og lærte dem teknikker. Hans interesse for kunsthistorie, miljøet og naturen fikk stor plass i undervisningen. Hvert år var det et par utstillinger med elevenes bilder og skulpturer. En gang hadde vi utstilling i Oslo Konserthus med Dronningen som gjest.

Men du trenger ikke å være dronning for å komme til Larsbraaten og se Erling Skogens bilder! Du kan gå på ski, kjøre bil, bruke spark eller sykkel inn til denne sjarmerende markastua i Enebakk.

Åpningen er lørdag 9. februar kl. 12.00 og utstillingen kan ses i helgene til og med 23.02.19.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags