Vinn gratis opphold på sommerleir

Prosjektleder Hans Kristian Solberg inviterer ungdommer i Enebakk til å være med på sommerens kulturleir på Follo Folkehøgskole i Vestby. Han deler ut tre gratis opphold.

Prosjektleder Hans Kristian Solberg inviterer ungdommer i Enebakk til å være med på sommerens kulturleir på Follo Folkehøgskole i Vestby. Han deler ut tre gratis opphold. Foto:

DEL

Gjør som 4.000 andre personer - Få Enebakk Avis sine nyheter i din Facebook-feed.

Ungdommens Kulturleir i Vestby er et tilbud til ungdom fra 13-17 år som bor i området som snart skal bli Viken. Det vil si personer bosatt i Akershus, Buskerud og Østfold.

Deltagerne på leiren kan velge mellom seks forskjellige aktiviteter, låtmaker, teater, film, musikal, hip hop og tegneserie.

Alle velger seg én aktivitet som de skal holde på med hele uka.

For alle

– Hvem passer leiren for?

– Den passer for dem som er interessert i forskjellige kulturelle aktiviteter. Både de som vil prøve noe nytt, og dem som har drevet med noe over lengre tid og ønsker nye utfordringer. Vi har dyktige instruktører, så uansett hvilket nivå man er på så skal en få utfordringer, forteller prosjektleder Hans Kristian Solberg fra Enebakk.

Han trekker også frem det gode sosiale miljøet under leiren.

– Man treffer andre som er interessert i forskjellige kulturelle uttrykk, og deltagerne møtes på tvers av kursene. Det fungerer veldig bra sosialt, og mange kommer igjen år etter år. Det tyder på at mange liker seg.

Bor på internat

Deltagerne på leiren bor på internat hele uka, og det kan være nytt og spennende for mange.

– Ofte er foreldrene mer spente enn ungdommene selv, sier Solberg.

Hvilke kurs som er mest populære variererr. Enkelte år har musikal vært veldig populært, mens andre år ønsket flest å være med på teater. 

– Tegneserie har vi alltid mange på, sier Solberg som også trekker frem låtmakerkurset for de som går rundt med uforløst musikk i magen.

Han har en klar oppfordring til ungdommer i Enebakk:

– Grip sjansen! sier han.

I fjor var det i overkant av 50 deltakere, og Solberg håper på minst like mange i år.

Erfarne instruktører

Blant instruktørene finner vi låtskriverne Baard Mathias Bonsaksen og Olav Tronsmoen. Sistnevnte har blant annet jobbet med artister som Karpe Diem, Ina Wroldsen, Maria Mena og Gabrielle.

Musikalinstruktør Tom Nilssen er utdannet danser og koreograf i London. Kursleder for filmgruppa er Morgan Davidsen, som er utdannet i USA og jobber til daglig på filmlinjen på Follo Folkehøgskole.

Hip hop-instruktør er Hulda Kristina Løseth Vestvik. Hun er med på kulturleiren for femte gang. Hulda Kristina jobber aktivt som koreograf for forestillinger i Trøndelag og hun har vunnet flere battles.

På tegneserie-gruppa er det Tore Strand Olsen som er kursleder. Han har tegnet for blader som Pyton og Pondus, og har gitt ut flere tegneseriebøker.

Datoen for årets leir er 28. juli - 2. august. Mer informasjon om leiren finner du her.

Vinn gratis opphold

I samarbeid med Enebakk Avis gir Solberg bort tre gratis opphold på leiren til en ungdom fra Enebakk.

På vår Facebookside kan du lese hva du må gjøre for å kunne vinne oppholdet.

Verdien på oppholdet er 2.850 kroner som inkluderer overnatting, tre måltider om dagen, kurs, materiell og aktiviteter.

Leiren avsluttes fredag 2. august med at foreldre og venner kan få se smakebiter av hva deltakerne har drevet med i løpet av uka.

Det er Akershus Barne- og Ungdomsråd (ABUR) i samarbeid med Akershus Amatørteaterrråd og Akershus fylkeskommune som står bak leiren.

Vinneren av oppholdene trekkes fredag 14. juni.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags