Vil løslates av Frp – hevder å ha avsløringer om Arbeiderpartiet

Waleed Ahmed (24) Fra Ytre Enebakk.

Waleed Ahmed (24) Fra Ytre Enebakk. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Waleed Ahmed (25) sitter fengslet i USA. Han er dømt til 11 år i fengsel for millionsvindel.

Den tidligere Grønt Norge-gründeren ble pågrepet av FBI etter å ha lurt en amerikansk investoren til å betale 1,1 millioner dollar for enerett til Justin Bieber-konserter i Skandinavia, rettigheter han aldri har hatt.

Nå kjemper nordmannen en desperat kamp for å bli overført til et norsk fengsel.

– Vil være negativt for deg

Ahmed har gjort flere henvendelser til justisminister Anders Anundsen (Frp) og ber statsråden gripe inn i saken. Det viser brevene Nettavisen har fått innsyn i.

«Snart er det valgkamp i Norge og Frp blir sett på som en rasistisk stortingsgruppe, men jeg kan forandre dette om du hjelper meg, og kan avsløre Arbeiderpartiet fordi du vet at jeg var utrolig tett med dem når jeg drev med Grønt Norge, og det vil kun styrke deg, og partiet ditt», skriver Waleed Ahmed i ett av brevene.

Nordmannen hevder også at han er blitt kontaktet av VG, NRK, Nettavisen og TV 2.

«De ønsker oppfølgingsintervju om hva slags bistand norske myndigheter har bidratt med. Jeg kan nevne om mine helseproblemer og det at ingen hjelp har blitt tilbudt. Det vil være negativt for deg, men så klart ønsker jeg ikke dette, men jeg kan snakke godt om deg og Frp i helhet om dere hjelper meg», fortsetter han.

ØB har skrevet om 25-åringen tidligere. De sakene kan du lese her:

Waleed Ahmed vil ikke utdype hvilken avsløringer han har på Arbeiderpartiet overfor Nettavisen.

– Det er ikke mye jeg kan uttale meg i forbindelse med slike saker, men foretrekker heller at ting som dette kommer frem i dokumentaren som er under produksjon. Slike ting som dette vil få dokumentaren til å bli spennende, men samtidig skape mye presseoppmerksomhet. Vi gleder oss, skriver han i en melding til Nettavisen.

Ukjent med brevene

Kommunikasjonsenheten i Justisdepartementets opplyser at statsråden har besvart tre brev, to fra Ahmed og ett fra hans bror.

– Det er gitt generell informasjon om regelverk knyttet til soningsoverføringer mellom Norge og USA, og at det er Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) som har fullmakt til å behandle disse sakene, opplyser Andreas Bondevik i kommunikasjonsenheten. Han opplyser at justisministeren ikke vil kommentere innholdet i brevene.

Waleed Ahmeds norske advokat er ikke kjent med korrespondansen med justisministeren.

– Jeg har ingen kommentarer til brevene, som hittil har vært ukjent for meg, sier advokat Hans Marius Graasvold til Nettavisen.

– Når det gjelder arbeidet med soningsoverføring, har jeg fulgt dette opp på normal måte overfor amerikanske justismyndigheter gjennom Kriminalomsorgsdirektoratet, som har ansvaret for dette på vegne av norske myndigheter, fortsetter han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags