Brannvesenet åpner dørene til stasjonen lørdag

Bildet er tatt på årets Bygdedag i Kirkebygda.

Bildet er tatt på årets Bygdedag i Kirkebygda. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Så enkelt deler du Enebakk Avis-abonnementet med familien

Lørdag blir det åpen brannstasjon i Osloveien 17 i Ytre.

Da inviteres det til åpen dag fra klokken 11 til 14 på Enebakk brannstasjon.

Brannsikkerhet

Det er brannsikkerhet i boliger som står i fokus når brannvesen over hele landet inviterer til åpne brannstasjoner rundt om i forbindelse med Brannvernuka i uke 38.

På rundt 350 steder over hele landet inviterer brannvesenet til Åpen brannstasjon lørdag 22. september.

Åpen brannstasjon er lagt opp som en familieaktivitet, der barn og voksne får gode råd om brannsikkerhet. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og brannbiler er noe av det man kan oppleve.

- Åpen brannstasjon gir oss en unik mulighet til å formidle brannforebyggende budskap til publikum i en tid på året da antall boligbranner ofte er økende. Om høsten trekker vi mer innendørs, og vi slår på belysning og varme, fyrer i peisen og tenner levende lys, sier Daniel Solli, branninspektør i Follo Brannvesen.

Se bildeserie: Åpen brannstasjon i 2017

Tenk sikkerhet i hjemmene

I Ytre vil man kunne se en fortsatt forholdsvis nye brannstasjon og kanskje vil et besøk også inspirere flere til å tenke over brannsikkerheten i hjemmet.

Halvparten av oss har ikke tatt den viktige brannpraten. 54 prosent av alle familier har ikke avtalt møtested ute og ellers hva man skal gjøre i tilfelle brann, ifølge en ny undersøkelse.

- Det skremmer at over halvparten av alle nordmenn ikke har tatt den viktige brannpraten med familien. En samtale rundt middagsbordet for å bli enige om møtested ved brann, hvem som skal ta med hvilke barn og så videre, er et enkelt tiltak for å øke tryggheten hjemme, sier Anders Rørvik Ellingbø.

Han er branningeniør og leder for skadeforebyggende avdeling i forsikringsselskapet If.

Et skrekkscenario

En av fire hevder de har gjennomført brannøvelse og prøvd ut rømningsveiene hjemme, viser undersøkelsen som TNS Gallup nylig har utført for Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og If.

- Brannøvelse hjemme er noe vi ønsker at alle skal ha. Særlig hos barnefamilier er det viktig at de voksne har en avklart rollefordeling i tilfelle brann, slik at en unngår misforståelser i en kritisk situasjon der en kanskje ikke klarer å tenke klart. Et skrekkscenario er at noen går tilbake inn i et brennende hus fordi de ikke finner hverandre på utsiden, og så står den man leter etter trygt et annet sted ute, sier Solli.

Brannvernuka arrangeres av Norsk brannvernforening, DSB og If i samarbeid med brannvesenet. Mange steder deltar også lokale If-kontor, Det lokale el-tilsyn og Sivilforsvaret. I vårt distrikt er det Follo Brannvesen som står for gjennomføringen av arrangementet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags