Klargjør for kveldens rockeeventyr om Olle Bolle i kultursalen

Skuespillerne i oppsetningen Olle Bolle - et rockeeventur var onsdag først opptatte med å bygge scenen. Fra venstre ser vi Iver Bjurgren (Trollefar), Peder Opstad (Trollemor), Eivind Alexander Fossland (Bytting), Ghopi Prabaharan (Olle Bolle og Markus Scarth Tønseth (Bestefar).

Skuespillerne i oppsetningen Olle Bolle - et rockeeventur var onsdag først opptatte med å bygge scenen. Fra venstre ser vi Iver Bjurgren (Trollefar), Peder Opstad (Trollemor), Eivind Alexander Fossland (Bytting), Ghopi Prabaharan (Olle Bolle og Markus Scarth Tønseth (Bestefar).

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KulturdageneSå enkelt deler du Enebakk Avis-abonnementet med familien

Onsdag ettermiddag holder hele Olle Bolle-ensembelet fra Akershus teater på med å flytte inn i kultursalen i Kirkebygda.

Her skal nemlig oppsetningen Olle Bolle - et rockeeventyr vises klokken 18 i kveld.

Selv-rigg

Gjengen består av fem skuespillere, lyd- og lysteknikere og alle er med å rigge før og etter alle forestillingene.

Les også: Olle Bolle besøker 23 kulturhus. Spilles i Enebakk kultursal i september

- Her jobbes det, vi rigger både opp og ned hele forestillingen, forteller Peder Opstad i Akershus teater, som om tre timer skal stå på scenen som Trollemor.

Etter rigg er det på med sminke, og opp i kostymene, og de gleder seg til å vise forestillingen i Enebakk kultursal.

Fredag ettermiddag var allerede nesten 100 billetter solgt, og det blir mulighet til  å få kjøpt billetter i døra.

Bygger universet

- Det som er fint med dette er at vi som står på scenen også er med på å bygge opp universet, sier Opstad, men legger til at det kan bli hektisk og at det har blitt en og annen tur med maskaraen også inn i øyet i farta før sceneteppet går opp.

Olle Bolle på scenen, Ghopi Prabaharan, befinner seg på toppen av en gardintrapp og monterer øverste del av kulissene. Trommis Eivind Alexander Fossland stabler trommesettet han skal traktere under forestillingen og som troner midt på scenen.

- All musikken i forestillingen gjøres live av ensembelet, og den er laget av Iver Bjurgren som og er med på scenen, forteller Opstad.

De synes det er stas å endelig være på turne med forestillingen. Akershus teater har tidligere uttalt at dette er en egenprodusert forestilling fra a til å, og at de har et mål om at 5.000 publikummere skal se den.

Endelig turne

- Dette er gøy, og vi har holdt på lenge med denne forestillingen. Vi laget forestillingen ferdig til påske, la den på is, og startet med gjenopptagelsesøvelser i høst. Nå er vi endelig på turne, smiler Opstad.

Publikumsmålgruppen er fra 4 til 100 år.

- Vi hadde premiere i Drøbak fredag, spilte på Nes på lørdag, på Rommen seniorsenter på søndag og har hatt to dager fri før vi er her i Enebakk i dag, sier han.

- Morsom del av jobben

- Å få besøk av teaterforestillinger er en morsom del av jobben min. De har selv med det aller meste av det de trenger, mens Cave Music hjelper til med alt det tekniske, sier Sonja Røhne, enhetsleder for blant annet kultur i kommunen.

Fra kultursjefen kommer en stor oppfordring til enebakkingene om å benytte muligheten til å se en veldig fin forestilling.

- Vi er klare til å rigge Akershus teater på plass og til å ta dem i mot på en god måte og vi håper de vil trives her, sier Røhne.

Teaterforestillingen onsdag er samtidig siste innspurt på årets kulturdager i Enebakk.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags