Lotte tar med 20 enebakkinger til marsj langt nord

Stolt av øya: Lotte Sandvik, daglig leder for Enebakk frivillighetssentral, tar med seg en hel gjeng sørfra for å få Nordkappmarsjen i juni neste år. 	Foto: Privat

Stolt av øya: Lotte Sandvik, daglig leder for Enebakk frivillighetssentral, tar med seg en hel gjeng sørfra for å få Nordkappmarsjen i juni neste år. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gjør som 2.500 andre personer - Få Enebakk Avis sine nyheter i din Facebook-feed.

Enebakk frivillighetssentral arrangerer tur til Magerøya for å gå Nordkappmarsjen. Det skriver ifinnmark.no

Daglig leder for frivillighetssentralen, Lotte Sandvik, gleder seg til å vise frem Magerøya. Mannen hennes, Torstein, er honningsvåging og hun har blitt veldig glad i byen.

– Jeg skal vise frem Honningsvåg og Nordkapp. Jeg er utrolig stolt av den plassen. Det er noe med den genuine patriotismen. Honningsvågingene får til det de vil. De karet til seg bystatus og sørget for å bli Norges nordligste by. Så klarte de jammen meg kunststykket å bli Norges Sommerby. Alle der er så patriotiske og veldig rause. Folk snakker også rett fra levra uten filter. Det blir alltid mye fliring og artige kommentarer, sier hun.

Sandvik håper at så mange honningsvåginger som mulig blir med å gå marsjen med gjengen fra Enebakk frivillighetssentral.

– Jeg kommer til å si at alle som bor i Honningsvåg har gått Nordkappmarsjen, enda det ikke er sant. Men det kan jo bli sant. Det er bare å legge seg i trening, oppfordrer hun.

– Jeg håper mange stiller opp og går sammen med oss og at de tar folkene våre godt imot, sier hun.

Tøff marsj

7. juni setter gjengen seg på fly opp til Alta.

– Vi skal forsøke å leie en minibuss som vi kan bruke den tiden vi er i Finnmark. Selve marsjen er 9. juni og vi reiser hjem den 11. juni. Med tanke på minibuss og kjøring, var vi usikre på hvor mange vi skulle tørre å ta med. Nå har vi fylt opp kvoten og endt opp med 18 stykker. Da klarer vi oss med 1 privatbil i tillegg, sier hun.

Sandvik forteller at turen er for alle som har lyst å gå Nordkappmarsjen, ikke bare enebakkinger.

– Min gode venninne Gun Klemetsen, som for øvrig er gift med en nordvåging, har tilført gruppen flere damer fra Kløfta. Det er ikke bare for folk i Enebakk, det er for dem som har lyst å være med. Det er også noen som ikke har tenkt å gå marsjen, som likevel blir med på turen. Det blir kanskje to-tre i følgebil.

Selv har hun gått marsjen to ganger.

– Jeg syns den er tøff, men samtidig er det ikke en marsj der man trenger Røde Kors hvis man vil bryte. Det krever ikke så mye å gi seg og det er lav terskel for å bli med.

Vil vise frem øya

I tillegg til marsjen vil Sandvik ta med seg følget rundt på øya.

– Vi ønsker å kjøre til Kamøyvær og prøve å vise frem andre deler av Magerøya. Kanskje vi drar over til Gjesvær hvis vi har tid, sier hun og legger til at mannen hennes kommer til å være sjåfør, og at han er lommekjent i distriktet.

Hun tror mange av deltakerne ser frem til å oppleve noen av landets nordligste steder.

– Det er nok litt av målet for noen – det å være på det nordligste punktet, 71 grader nord.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags