Bilen var på vei ut på E6 i feil kjøreretning – her har politiet krasjet inn i den med vilje

Artikkelen er over 2 år gammel

To ungdommers ville ferd endte på Kløfta ved at politiet kræsjet inn i bilen for å stanse den.

DEL

(Romerikes Blad) I bilen satt en 19-åring fra Møre og Romsdal og en 17-åring som oppholder seg på en institusjon i Hedmark.

Begge er uskadd, opplyser politiet.

– 19-åringen er pågrepet og 17-åringen er tilbake på institusjonen hvor han bor, forteller operasjonsleder Martin Schie til RB fredag.

Politiet i Øst fikk melding fra Politiet Innlandet om en bil som unnlot å stanse for kontroll.

– Den kom etter hvert inn i vårt distrikt. Da den var i ferd med å kjøre ut på E6 i feil kjøreretning på Kløfta foretok patruljen en såkalt tvangsmessig stans av bilen for å hindre at den forårsaket en alvorlig ulykke, sier Schie.

Politiet har ikke fått kontakt med eier av bilen og man vet derfor ikke om den er stjålet, eller hvilken relasjon det er mellom denne og han som kjørte.

Saken etterforskes av Oslo politidistrikt slik at Øst politidistrikt ikke etterforsker seg selv. Spesialenheten ble rutinemessig varslet.

Avkjøringen var stengt

Fredag morgen rett før klokken 07 var avkjøringsrampen fra E6 nordgående mot Kongsvinger fortsatt sperret i forbindelse med undersøkelser slik at det ikke var mulig å ta av E6 ved Shell-stasjonen. Rett etter klokken 07 ble den åpnet igjen.

Kollisjonen skjedde i avkjøringsrampa i E6s nordgående retning ved Shell-stasjonen på Kløfta i 02-tida.

«Politiet har forsettlig kjørt på en bil i det kjøretøyet var på vei ut i motgående kjøreretning på E6. Bilen hadde stukket fra politikontroll i Skarnes. Passerte også spikermatte uten å stanse. Spesialenheten er rutinemessig varslet.»

Fredag morgen rett før klokken 07 var avkjøringen til Kongsvinger på E6 nordgående fortsatt stengt.

Fredag morgen rett før klokken 07 var avkjøringen til Kongsvinger på E6 nordgående fortsatt stengt.

Det skrev Øst politidistrikt på Twitter natt til fredag. Fredag morgen skrev de at avkjøringen fortsatt var sperret på grunn av undersøkelser på stedet. Bilistene ble oppfordret til å kjøre via Frogner.

Politiet la først ut melding om at sjåføren av bilen var kritisk skadet og fraktet til Ullevål sykehus. Passasjeren i bilen er uskadd og fraktet til Ahus.

Klokka 05.03 oppdaterer politiet med følgende melding på Twitter:

«Fører framstår uskadd etter å ha blitt undersøkt av helse».

Jourhavende politiadvokat, John Ivar Johansen i Øst politidistrikt sier til RB i natt at det var en 19 år gammel mann og en 17 år gammel gutt i bilen.

– Hvilke vurderinger ble gjort da politiet valgte å kjøre inn i bilen?

– Jeg kan ikke si annet enn at det var en vurdering operasjonssentralen og den aktuelle patruljen gjorde i den situasjonen, sier Johansen.

– Var bilen stjålet?

– Det vet jeg ikke, svarer politiadvokaten.

Det var en patrulje fra Øst politidistrikt som kjørte inn i bilen etter at den hadde kommet over fra nabodistriktet. Ingen politibetjenter skal ha blitt skadet i kollisjonen. Skarnes ligger 40 kilometer unna ulykkesstedet.

KRITISK SKADET: Føreren i bilen som ble påkjørt av politiet er fraktet til Ullevål med kritiske skader. FOTO: REMI PRESTTUN

KRITISK SKADET: Føreren i bilen som ble påkjørt av politiet er fraktet til Ullevål med kritiske skader. FOTO: REMI PRESTTUN Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags