Dag Bjerke blir ny ordfører

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

ENEBAKK: For første gang får Fremskrittspartiet ordføreren i Enebakk når Dag Bjerke blir valgt til kommunens nye ordfører 31. mars.

DEL

Det er klart etter at de tre samarbeidende partiene har blitt enige om ordførerkabalen fremover.

Etter Tore Tidemanns uventede og tragiske bortgang, har varaordfører Dag Bjerke fungert som ordfører.

De siste dagene har Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti drøftet ordfører-spørsmålet, og i går kveld ble det klart at Dag Bjerke får fortsette i ordførerstolen frem til valget i 2011.

En prosess

– Det har vært en prosess hvor vi har sett på aktuelle kandidater, og det har vært diskusjoner internt. Vi ønsket å få til noe som gagnet kommunen på en best mulig måte, og finne en kandidat som var samlende for alle partiene i kommunen. Dag har gjort en fantastisk jobb som varaordfører, og senere som ordfører. Måten han har taklet denne situasjonen på er eksemplarisk, sier Høyres Jostein Årre.

Bjerke forteller at det ikke har vært så enkelt å bli ordfører på denne måten.

– Det var en uheldig og vanskelig situasjon etter Tores bortgang. Ingen så for seg at vi skulle trenge å velge ny ordfører så fort. Det er annerledes å forberede seg på å bli ordfører etter et valg, sier Bjerke.

Føler tillit

– Jeg sa ja fordi jeg har fått en følelse av tillit fra det politiske miljøet, administrasjonen og kommunen generelt. Det har vært utslagsgivende. De politiske løsningene er viktigst for oss, og de skal ikke være personavhengige, sier Bjerke.

– Høyre er det største partiet i kommunestyret. Hvorfor gir dere fra dere ordførervervet?

– Tore var vår kandidat. Men samarbeidsavtalen fra valget ligger i bunn, så politikken blir den samme. Vi har i fire og et halvt år vist at samarbeidet har fungert veldig godt. Det viktigste var å finne en person som kan videreføre det. Dessuten vil balansen i kommunestyret og formannskapet være den samme. Vi har hevet oss over det som har med person å gjøre, sier Årre.

Dette blir første gang at Fremskrittspartiet har ordføreren i Enebakk. Det er ennå ikke helt avklart hvem som blir ny varaordfører, men mye tyder på at Tonje Olsen (H), som er fungerende varaordfører, vil bli valgt.

Det formelle valget av ny ordfører og varaordfører skjer i kommunestyret 31. mars.

Nytt fast medlem for Høyre i formannskapet etter Tore Tidemann blir Nina Wold, mens Kristin Kubosch blir nytt fast medlem i kommunestyret.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags