Valget er tatt – det blir thairestaurant på Ski storsenter

TEPPEFALL: Snart blir disse veggene på broen i Ski storsenter borte. Thai City åpner dørene rundt påsketider.

TEPPEFALL: Snart blir disse veggene på broen i Ski storsenter borte. Thai City åpner dørene rundt påsketider.

Det er Thai City, kanskje bedre kjent som Rice Bowl, som skal ta over lokalene til Lille Persille som valgte å stenge i fjor høst.

DEL

(Østlandets Blad:) Lokalene etter Lille Persille på broen i Ski storsenter har stått tomme siden november i fjor. Nå kan endelig senterleder Gro Collett avsløre hva som blir Lille Persilles arvtager.

Mange kjenner kanskje til Rice Bowl fra Oslo. Det er en familiedrevet restaurantkjede, som har holdt det gående i 30 år og forsynt folket i hovedstaden med thaimat. I løpet av de siste par tre årene har det også dukket opp en ny restaurant, tilhørende den samme familien. Navnet er Thai City. Det finnes allerede to restauranter i Oslo med samme navn. Den tredje er under prosjektering. Sist ut er Thai City på Ski storsenter.

Ble kontaktet allerede i november

– Hvorfor havnet dere i Ski?

– Storsenteret kontaktet oss allerede i november i fjor. Da hadde de et par andre lokaler de kunne tilby, men det passet ikke oss så godt. Da de nye lokalene ble ledig, tenkte vi at det var på tide å prøve noe nytt. Dette er vår første restaurant på et kjøpesenter, så vi er spente, sier eier av Thai City, Sara Wanthaphirom til Østlandets Blad.

Spekestua tar over disse lokalene på storsenteret 

Da ØB snakket med senterleder Collett tirsdag formiddag, ville hun ikke avsløre hvem som kunne komme til å ta over lokalene på broen. Men senere fikk ØB en mail hvor hun kunne fortelle at kontrakten var underskrevet og at det ble Thai City.

Mye smak av salt, søtt og syrlig

Menyen vil stort sett bli den samme som de har på restaurantene i hovedstaden.

– Hva kan folk forvente seg av smaker?

– Vår mat inneholder mye smak. Vi er en av de få restaurantene som serverer mat som både er salt, søtt og syrlig. Det er det pappa sier i hvert fall, forteller Wanthaphirom.

Restauranten vil få et sted mellom 30 og 40 sitteplasser, men når det skal stå klart er litt avhengig av andre.

Håper å åpne ved påsketider

– Senteret er i ferd med å ferdigstille lokalene. Etter det kan vi begynne med vår jobb. I tillegg venter vi på alle godkjenningene vi trenger for å servere mat. Men hvis jeg skal tippe, tror jeg vi er klare for å åpne rundt påsketider, sier hun videre.

Thai City i Oslo driver med en såkalt lukket kjøkkenløsning. På storsenteret er ikke det mulig. Der vil all produksjon av mat foregå åpent, slik at alle kundene kan se hvordan det gjøres.

– Det blir spennende og helt nytt for oss.

Restauranten vil starte opp med fire ansatte. Kundetilstrømningen vil avgjøre om de må øke bemanningen etter hvert.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags