Aldri har vi reist mer kollektivt enn nå

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Gjør som 3.500 andre og lik oss på Facebook

665 millioner kollektivreiser i løpet av 2017 er ny rekord.

Passasjerveksten i fjor tilsvarer en økning på 6,3 prosent fra året før. 665 millioner kollektivreiser er det høyeste antallet som er målt siden statistikken ble etablert i 2004, skriver Statistisk sentralbyrå.

Populært med buss

Bussnæringen fraktet 398 millioner passasjerer i 2017 og hadde med det 7,9 prosent flere påstigninger enn året før, viser statistikken over kollektivtransport. Rett bak kommer sporvei og forstadsbane med en vekst på 6,5 prosent til nær 182 millioner påstigninger.

Bruken av passasjerbåt økte med 1 prosent i samme periode til nær 12 millioner påstigninger i alt. Grunnet automatisk passasjertelling ligger passasjerveksten for jernbane på Østlandet på et noe lavere nivå i fjor enn i publiserte tall for tidligere år, mens antall kollektivpassasjerer i Hordaland er på et litt høyere nivå.

Økte billettinntekter

Samlede billettinntekter i kollektivtransporten økte med 5,1 prosent til 13,7 milliarder kroner fra 2016 til 2017. Veksten var størst for sporvei og forstadsbane, der billettinntektene steg med 10,3 prosent.

For bussnæringen økte billettinntektene med 4,8 prosent, mens båt og jernbane hadde en vekst på nær 4 prosent i fjor. (ANB-NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags