Vant buss-anbudet i Enebakk

Nye kontrakter: Regiondirektør Per Nilsen i Nettbuss og administrerende direktør Atle Rønning i Norgesbuss signerte nylig kontrakter for Romerike med administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Nye kontrakter: Regiondirektør Per Nilsen i Nettbuss og administrerende direktør Atle Rønning i Norgesbuss signerte nylig kontrakter for Romerike med administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Gjør som 3.400 andre og lik Enebakk Avis på Facebook

Nettbuss overtar flere busskontrakter på Romerike. 1. juli 2019 er startdato for Norges mest omfattende busskontrakter. 286 busser, hvorav 17 elektriske, settes i drift på fem kontraktsområder for Ruter på Romerike.

Utløsning av en miljøopsjon resulterer i 17 elektriske busser, som de første i Akershus. Resten av bussparken vil kun benytte fornybar energi og ha svært lave lokale utslipp.

Mer til Nettbuss

Nettbuss har vunnet kontrakten for fire ruteområder, i henholdsvis Enebakk, Aurskog-Høland, Eidsvoll og Årnes, Gjerdrum og Nannestad. Totalt setter Nettbuss inn 199 busser i disse fire ruteområdene.

– Dette har vi aldri opplevd før

– Vi har en lang historikk på Romerike som vi er stolte av, og vi ser nå fram til å fortsette vår drift ved avdelingene Bjørkelangen, Eidsvoll og Årnes. Vi setter pris på at vi nå også får ansvar for å drifte bussene i Gjerdrum/Nannestad-området og Enebakk. Romerike er en region i utvikling og vekst, og sammen med Ruter ser vi fram til å legge til rette for et godt kollektivtilbud for beboerne i dette området, sier regiondirektør i Nettbuss, Per Nilsen.

May (70) er gullbrud: – Ho er et grepa kvinnfølk. Ho jakter, og skyter ælj og ælt som er!

Norgesbuss i Lørenskog

Norgesbuss fortsetter å kjøre i Nittedal, og overtar også kjøringen i Lørenskog. Totalt får Norgesbuss 87 busser i drift i dette området. Av disse vil 17 være elektriske normalbusser og kjøre på sentrale linjer i Lørenskog.

– Vi er meget godt fornøyd med å bli tildelt kontrakten for Nittedal og Lørenskog. Vi gleder oss til å sette ytterligere 17 elbusser i trafikk og med det bidra til det grønne skiftet i kollektivtrafikken. Dette gir et godt bidrag til mer miljøvennlig kollektivtransport, med lavere støynivå og en enda bedre kundeopplevelse, sier administrerende direktør Atle Rønning i Norgesbuss.

Barnehagen på nabotomta ble nedlagt, nå får Amalie Kristin (2) en times reisevei

Fossilfrie i 2020

Ruter har ambisjoner om å være utslippsfri i busstrafikken i 2028 og fossilfri innen 2020.

– Dette er omfattende busskontrakter, der vi tar i bruk nye konsepter for å få til et enda mer fleksibelt og tilpasset tilbud som vi tror kundene våre vil få glede av. Tilbyderne har strukket seg langt for å finne gode, miljøvennlige løsninger, og det er gledelig at vi også får grønne elbusser i drift, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Prosessen for Ruteområde 2, Lillestrøm, Skedsmo, Sørum og Fet, er ennå ikke avgjort, da det er kommet inn en klage på tildelingen.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags