Bobileiere vil ha flere tømmestasjoner: – Ingen ønsker å tømme avfall i vegkanten

BOBILKØ: Stadig flere bobiler ferdes på norske veger.

BOBILKØ: Stadig flere bobiler ferdes på norske veger.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Norge rundtGjør som 2.600 andre personer - Få Enebakk Avis sine nyheter i din Facebook-feed.

Norsk Bobilforening region øst ønsker flere lokale anlegg for parkering og tømming av avløpsvann.

I god tid før sommerferien har foreningen av bobileiere sendt en henvendelse til alle kommuner i distriktet med bønn om bedre rammebetingelser. De påpeker samtidig kommunens plikt etter forurensningsloven til å sørge for nødvendige anlegg for tømming av avløpsvann fra bobiler.

Det handler også om å legge til rette for økt turisme, fastslår Ottar Lehre, leder i Norsk Bobilforening region øst.

På landsbasis er det registrert om lag 49.000 bobiler. I tillegg kommer et stadig økende antall utenlandske bobiler på norske veger i sommerhalvåret.

Det gir utfordringer, påpeker Lehre. Ingen bobileiere ønsker å framstå som miljøverstinger, som tømmer tanker og avfall i vegkanten, mener han.

– Vi ønsker derimot å føle at vi blir tatt imot med tilrettelagte fasiliteter og turistanlegg for øvrig, heter det i brevet fra Bobilforeningen.

For at medlemmene skal få kjennskap til situasjonen rundt om i distriktet bes kommuner som i dag har etablert tømmestasjoner og oppstillingsplasser melde tilbake om dette. De som ikke har slike anlegg, bes melde tilbake innen 1. mai om hvilke planer de har for å ferdigstille anlegg som lovverket krever.

Foreningen ønsker ikke å henge ut eller svarteliste kommunene som ikke har alt på stell, men bidrar gjerne med tips om utforming og lokalisering av anlegg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags