50.000 oljejobber forsvant – nå står jobbene i kø

Den første synlige delen av oljefeltet Johan Sverdrup kom på plass i sommer. Feltet på Utsirahøyden bidrar til oppsving i antall oljejobber.

Den første synlige delen av oljefeltet Johan Sverdrup kom på plass i sommer. Feltet på Utsirahøyden bidrar til oppsving i antall oljejobber. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Av 5.000 ledige jobber i Rogaland kan så mange som 40 prosent av dem knyttes til oljesektoren. Ifølge Stavanger Aftenblad må Nav rekruttere folk i utlandet.

Etter oljeprisfallet i 2014 forsvant mellom 40.000 og 50.000 personer fra oljesektoren.

Rogaland gikk fra å ha lavest arbeidsledighet i landet, mellom 1 og 2 prosent, til å være et av fylkene med høyest ledighet på 3,5 prosent brutto, ifølge Aftenbladet.

Likevel klarer ikke fylket å fylle de oljejobbene som nå skal være tilgjengelige.

– Tallet på ledige jobber i Rogaland er nå atskillig høyere enn på samme tid i fjor. Enkelte fagfolk er det vanskelig å få tak i, og vi må rekruttere i utlandet, sier fylkesdirektør Truls Nordahl i Nav Rogaland til avisen.

En viktig årsak til mangel på folk er at det går bra i mange bransjer, i nesten hele landet, slik at det blir kamp om fagfolkene. Av 2.500 ledige stillinger lyst ut i Rogaland i juli, var det flest innen ingeniør/IKT, med 468 utlyste. (ANB-NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags