Tidligere Veireno-sjef nektet straffskyld

Ski  20180904.
Jonny Enger, tidligere leder i renovasjonsselskapet Veireno, hilser på sin advokat Christian Lundin på vei inn i Follo tingrett. Enger er tiltalt for flere brudd på arbeidsmiljøloven.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Ski 20180904. Jonny Enger, tidligere leder i renovasjonsselskapet Veireno, hilser på sin advokat Christian Lundin på vei inn i Follo tingrett. Enger er tiltalt for flere brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Østlandets Blad) Johnny Enger, tidligere leder i avfallsselskapet Veireno, nektet straffskyld for grove brudd på arbeidsmiljøloven da rettssaken startet i Follo tingrett

Enger er tiltalt for ti grover brudd på arbeidsmiljøloven i Vestfold fra oktober 2015 til november 2015 og i Oslo fra oktober 2016 til januar 2017.

Påtalemyndigheten mener det i seks av tilfellene er skjerpende at praksisen fortsatte fra Vestfold til Oslo, og at det har vært alvorlig fare for liv og helse. Arbeidstilsynet avdekket blant annet at ansatte hadde jobbet opptil 88 timer i uken.

Forsvareren til Enger og VT-gruppen, advokat Christian Lundin, har sagt til NRK at Jonny Enger kommer til å erkjenne at den overtiden som er beskrevet i tiltalebeslutningen stemmer.

– Men han erkjenner ikke straffskyld, fordi han mener det er en rekke omstendigheter utenfor hans kontroll som førte til at overtidsarbeidet skjedde, sier Lundin.

Det ble store problemer med søppelhenting i Oslo da Veireno tok over ansvaret i oktober 2016. Kommunen mottok over 30.000 klager fra byens innbyggere, og mange steder hopet søpla seg opp.

Rettssaken er berammet fra tirsdag til fredag.

Artikkeltags