Endelig ser det ut til at vi slipper å fryse på 17.mai

17. mai i 2017 var en relativt våt og kald affære. Her fra toget i Kolbotn sentrum. Selv om det er et stykke dit, tyder en del på at været blir bedre i år.

17. mai i 2017 var en relativt våt og kald affære. Her fra toget i Kolbotn sentrum. Selv om det er et stykke dit, tyder en del på at været blir bedre i år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De siste årene har det vært både vått og kaldt på 17.mai i Follo. I år ser det endelig ut som værgudene slår litt hardere på stortromma. Men vi er ikke garantert knallvær på nasjonaldagen.

DEL

(Østlandets Blad) FOLLO: – Det er litt usikkert så mange dager i forveien, for det ligger er et lavtrykk nord på kontinentet. Det er en liten fare for at det vil regne litt på nasjonaldagen, men det er ikke sikkert dette systemet kommer opp til oss, sier Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til Akershus Amtstidende.

Vi kommer tilbake til 17. mai-temperaturene. Men la oss først kose oss med værvarselet for de neste dagene.

Enda varmere

Det deilige været holder seg til torsdag også, og vi kan vente oss godt over 20 grader. Det var 22 grader tirsdag ettermiddag, vi kan komme enda høyere onsdag og torsdag.

– Men det er en ende på godværet, melder Haga.

– Det ligger et nedbørssystem som utvikler seg i Nordsjøen, og det trykker på nordover. Det treffer oss torsdag kveld, og da vil det regne ganske godt, sier han.

Venter striregn

Det er vanskelig for meteorologen å spå akkurat hvor det store systemet treffer, og hvor mye regn som kommer, men vi kan få striregn på opp til 25 millimeter og torden.

– Det vil holde på frem til fredag før det lysner på ettermiddagen. Da ser det ut til at det ordner seg mot helgen.

På lørdag og søndag vil høytrykket forsterke seg og det blir lettere vær. Haga kan ikke utelukke en liten dråpe på søndag, men temperaturen vil være brukbar.

– Om det ikke regner ser vi nok 20-tallet. Kommer det litt regn, blir det et par grader kjøligere.

Kan få 18 grader på 17. mai

Mandag og tirsdag neste uke får vi pent og varmt vær igjen. Høytrykket blir liggende og det blir over 20 grader. Så ligger dette lavtrykket og vaker på kontinentet da. Men vi vil nok ikke regne bort på nasjonaldagen i år.

– Det blir trolig brukbar temperatur i nedbøren, så det blir ikke noe kjølig regn om det kommer.

Maks 14 grader om det regner, og opp mot 18 grader om det blir opphold på 17. mai.

I fjor snødde det uka før 17. mai og på selve dagen var det skikkelig kaldt, bare 10 grader og regn. Si at det ikke blir slik i år, er du grei.

– Prognosene peker mot at det ikke blir snø i alle fall, så vi satser på at vi slipper det. Det vil ikke regne i bøtter og spann, og vi tåler vel kanskje litt drypp av og til, sier meteorologen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken