Ni nye smittede torsdag – 42 tilfeller på Romerike

Torsdag ettermiddag er det bekreftet ett nytt tilfelle i Lillestrøm og ett i Lørenskog.

DEL

(Romerikes Blad) Dermed er det nå tre smittede i Lillestrøm og 13 i Lørenskog kommune.

Disse tilfellene kommer i tillegg til et nytt tilfelle som ble kjent i Ullensaker torsdag formiddag. Der er det nå bekreftet seks smittetilfeller til sammen.

– De seks personene det gjelder er kontaktet og er i hjemmeisolasjon. Smitten er lokalisert til smitteområder i utlandet. Det har ikke vært noen fare for smitte til skole og barnehage fra de smittede, skriver kommunen.

Det er fortsatt flere husstander i frivillig karantene i flyplasskommunen.

Dette er status for koronaviruset Covid-19 i kommunene på Romerike torsdag kveld:

Ullensaker: Seks personer er nå bekreftet smittet av koronavirus. De seks personene er i hjemmeisolasjon. Smitten er lokalisert til smitteområder i utlandet. Det har ikke vært noen fare for smitte til skole og barnehage fra de smittede, skriver kommunen på sine nettsider.

Lørenskog: Torsdag opplyser Lørenskog kommune at de har påvist smitte hos 13 personer i kommunen. Det betyr at det har kommet ett nytt tilfelle siden onsdag. Kommunen ventet å få svar på 30-40 prøver torsdag.

Nes: Ett nytt bekreftet tilfelle fredag, nå totalt tre smittede personer. Venter fortsatt på svar på flere tester.

Nannestad: Kommunen har fredag fått sine to første tilfeller av koronasmitte. – Det er to personer i samme husstand. Begge har vært utenlands. De har nokså milde symptomer og er nå i hjemmeisolering. Vi har rundt 30 personer i karantene og venter på prøvesvar, sier kommuneoverlege Tom Sundar.

Rælingen: Onsdag kveld fikk Rælingen bekreftet sitt første smittetilfelle. Torsdag melder kommuneoverlege Magnus Jonsbu at de til sammen har tatt 16 prøver og at de nå venter på fem prøvesvar.

Eidsvoll: Av 10 prøveresultater som forelå onsdag kveld, var hele seks positive. Kommunen har nå totalt sju bekreftede tilfeller av koronavirus. Uendret fredag ettermiddag, men det forventes at tallet vil stige.

Lillestrøm: Fredag er det to nye positive prøver, slik at kommunen nå har fem bekreftede tilfeller. – Vi har sluttet å telle hvor mange som er i hjemmekarantene. Men jeg kan opplyse at alle ungene i Melby barnehage og deres foreldre fortsatt er i karantene fordi en smittet person besøkte barnehagen tidligere i uka, sier ordfører Jørgen Vik.

Hurdal: Fortsatt ingen smittede personer, men to personer er i hjemmekarantene.

Gjerdrum: Ingen har fått påvist smitte. Venter på flere prøvesvar.

Aurskog-Høland: Onsdag ble det første tilfellet av koronasmitte bekreftet i Aurskog-Høland. I tillegg venter man på fire prøvesvar. Fem personer sitter i hjemmeisolasjon, mens flere er i karantene. Tolv prøvesvar har så langt vært negative.

Enebakk: Fem personer har fått påvist smitte, og alle er i hjemmeisolasjon. I tillegg tas det stadig nye prøver, opplyser kommuneoverlege Kurt Hetland torsdag ettermiddag.

Nittedal: Totalt fire personer har fått påvist smitte. Den siste positive prøven ble bekreftet onsdag og skal ha direkte tilknytning til en tidligere smittet. Kommunen venter på svar på 12 prøver.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags