Nå kan du søke studielån

De som nå kan sette i gang med å søke Lånekassen om lån og stipend, er studenter som allerede har sikret seg studieplass til høsten.  Resten må vente med å søke studielån til Samordna opptak er klart i juli.

De som nå kan sette i gang med å søke Lånekassen om lån og stipend, er studenter som allerede har sikret seg studieplass til høsten. Resten må vente med å søke studielån til Samordna opptak er klart i juli. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Har du sikret deg studieplass til høsten? Da kan du allerede nå søke Lånekassen om lån og stipend.

DEL

For det lønner seg å søke Lånekassen om støtte så tidlig som mulig. Penger til pensumbøker, husleie og andre nødvendigheter kommer da i tide.

– Det er først og fremst en gevinst for studenten å søke allerede nå. Da er man sikret å få penger inn på konto til studiestart, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

De som nå kan sette i gang med å søke Lånekassen om lån og stipend, er studenter som allerede har sikret seg studieplass til høsten. Resten må vente med å søke studielån til Samordna opptak er klart i juli.

Ifølge Lånekassen vil alle studenter som søker om studielån før sommeren, få lån og stipend inn på konto før studiestart, hvis alle forhold rundt søknaden er i orden.

– Er det et problem at mange studenter søker om lån og stipend for seint?

– Nei, det er det ikke, men vi ønsker samtidig at flere skal søke tidlig. For oss er det en stor fordel om flere søker nå for å unngå å få for stor pågang i sommer, sier Herstad.

For å få flere til å søke før sommeren, lokker Lånekassen med «Søk tidlig»-konkurranse.

– Alle studenter med rett til støtte som søker innen 15. juni, er med i trekningen av fem nettbrett, forteller Herstad, og presiserer at studenter som får svar fra Samordna opptak i juli, og elever i videregående opplæring, ikke kan delta på konkurransen.

Skal du søke Lånekassen-støtte, må du gjøre det elektronisk via Dine sider. Her logger du inn med MinID. Søknadsfristen for støtte til høstsemesteret er 15. november, og 15. mars for vårsemesteret.

Til sammen 396.500 har søkt støtte fra Lånekassen til utdanning i 2011-2012, og 380.500 har fått støtte. 170.800 av de som har fått støtte er studenter i høyere utdanning. (ANB)

Artikkeltags