Gå til sidens hovedinnhold

PrISkrigen raser før 17. mai

Artikkelen er over 3 år gammel

Lavpriskjedene har startet en skikkelig priskrig på is i forkant av 17. mai.

(Siste)

(Nettavisen) Extra har tirsdag kuttet prisen på Coop krone-is i sekspakninger til 20 kroner. Det betyr at en kroneis koster kun 3,33 kroner. Kiwi og Rema 1000 følger opp. Samtidig selger Kiwi nå Isabella-is og Frisk-is til 2,60 kroner pr stykk.

Vi var først ute med å kutte til det nivået. Konkurranse er gøy, vi elsker lave priser, sier kjedesjef i Extra, Christian Hoel, til Nettavisen.

Kiwi kutter prisen tilsvarende for en seks-pakning med kroneis fra Hennig-Olsen-is, mens Rema kutter tilsvarende for Geia-is.

– Vi gir oss aldri på pris og kutter selvfølgelig prisen på dette, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi.

Hun viser til at kroneisen fra før hadde vært billigere hos Kiwi.

– Vi har lenge vært billigere enn Extra på kroneis, og i dag har vi satt den ned til 20 kroner for en sekspakning. Vi selger veldig mye is om dagen. Det henger sammen med det fine været, sier Arvin.

Kiwi har dessuten kuttet prisen på Isabella-is og Friskis til 25,90 kroner. Det gir en ispris på 2,59 kroner pr stykk.

Også Rema kutter prisene på kroneis.

– Prisen er allerede kuttet, sier Stian Mårdalen, prisdirektør i Rema 1000, til Nettavisen.

Lavpriskjedene har prøvd å profilere seg på sunne varer. Det er ikke is.

– Is er ikke så sunt, men en gang i året, på Norges nasjonaldag, må folk få lov til å skeie ut. Da må vi kose oss med så mye is som vi vil og det skal gjøres så billig som mulig, sier Extra-sjef Hoel.

Is er heller ikke det eneste det er priskrig på før 17. mai. Blant annet er prisen på norske flagg kuttet til én krone i forkant av nasjonaldagen hos alle lavpriskjedene. Også kransekakeprisen er kuttet til 89 kroner hos de tre kjedene. (ANB)

Kommentarer til denne saken