Peter Pan tok publikum med til Drømmeland

Peter Pan

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand!

Både Peter Pan og Tingeling fikk med seg flere enn bare barna til Drømmeland da Oppegård amatørteaterlag (OPAL) hadde premiere på «Peter Pan» i Kolben. Her har Lars Peter Østrem fra Ytre rollen som Kaptein krok.

KOLBOTN: OPAL har laget sin egen versjon av Peter Pan. Her møter vi ikke bare de tre barna i familien Darling, men også andre «glemte barn», alver, ekorn, biller, harer og måker.

Vil leke

Peter Pan ble forlatt av sine foreldre da han var liten. Derfor vil han ta med seg alle barn som er glemte av sine foreldre til Drømmeland. Noen ganger tar han med litt for mange barn og dyr. Men det er aldri av vond vilje. Han vil bare gjøre alle barn og dyr lykkelige.

Derfor treffer vi litt flere enn bare familien til Wendy, John og Michaela Darling. Når foreldrene skal ut en kveld er det tante Doris som passer på de tre barna. I tillegg til foreldrene er også hunden Nanna en del av familien. Når Peter Pan og Tingeling flyr inn i soverommet til de tre barna, blir det litt bråk. Men det ender med at de tre barna flyr til Drømmeland etter at Peter Pan har fortalt om veien.

FAMILIEN DARLING: Mor, Far, John, Wendy og Michaela samt hunden Nanna.

FAMILIEN DARLING: Mor, Far, John, Wendy og Michaela samt hunden Nanna.

– Husk å ta til venstre ved månen, sa han til barna.

– Peter Pan kan fly. Men det er takket være sin beste venn Tingeling som har alvestøv. Dette bruker de også på alle barna de tar med seg til Drømmeland, forklarer Bibbi Neergaard i OPAL.

Moral

For etter å ha hentet Wendy, John og Michaela til Drømmeland, blir Tingeling sjalu på Wendy. Tingeling har alltid vært venn med Peter Pan, og nå føler hun at Wendy har tatt hennes plass.

Tingeling blir sur og gretten fordi hun mener Peter Pan er mer sammen med Wendy enn henne.

KAPTEIN KROK: Kaptein Krok, spilt av Lars Peter Østrem.

KAPTEIN KROK: Kaptein Krok, spilt av Lars Peter Østrem.

Tingelings sjalusi fører oss til sjørøveren Kaptein Krok og alle sjørøverne hans.

Han hater å leke, og han prøver alt han kan for å få tatt Peter Pan, slik at det kan bli slutt på lek og moro i Drømmeland.

Tre nevrotiske kråker og ekorn med høydeskrekk er noen av dem som skal hjelpe Tingeling og Peter Pan tilbake til Drømmeland hvor de kan leke.

MÅKER: Måkene Mona og Mina måtte trå til for å hjelpe Tingeling og Peter Pan.

MÅKER: Måkene Mona og Mina måtte trå til for å hjelpe Tingeling og Peter Pan.

Bra musikk er også en del av forstillingen, hvor Kristian Marstrander spiller Peter Pan og Amalie Langholm er Tingeling. Søsknene Wendy, John og Michaela blir spilt av henholdsvis Julie Ødegaard, Erik Pelin Berg og Hedda Sørum Larsson. Tante Doris blir spilt av Ann-Kristin Zupfer, mens foreldrene til Darling-barna blir spilt av Asle Simensen og Monica Bay.

Profesjonelle

OPAL har fått hjelp av profesjonelle innen regi, musikk, lyd og lys til forestillingen.

Totalt koster oppsetningen rundt en halv million kroner. For å få økonomien til å gå rundt, har amatørteaterlaget skaffet seg flere sponsorer.

Gjenværende forestillinger vises onsdag 16. november, fredag 18. november, lørdag 19. november og søndag 20. november.

SE FLERE BILDER HER:

 

Artikkeltags