Vant publikumspris i litteratur-NM

Under årets NM i litteraturformidling kunne publikum stemme frem sin egen favoritt, og det ble Oddmund Kårevik fra Ytre, til daglig barne- og ungdomsbibliotekar ved Enebakk bibliotek. Foto: Heidi Andreassen

Under årets NM i litteraturformidling kunne publikum stemme frem sin egen favoritt, og det ble Oddmund Kårevik fra Ytre, til daglig barne- og ungdomsbibliotekar ved Enebakk bibliotek. Foto: Heidi Andreassen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Lørdag kveld var det NM i litteraturformidling i Lørenskog hus og Bjørn Erik Nyberg fra Jessheim tok bronse, skriver Romerikes Blad.

– Jeg er veldig glad og fornøyd og bare koste meg under formidlingen, sier 73-åringen, som var NMs nest eldste deltaker.

NM i litteraturformidling ble lørdag kveld arrangert for tredje gang, og arrangementet går ut på å spre leseglede. I juryen satt forfatter Vera Micaelsen fra Leirsund, skuespiller og forfatter Øystein Wiik, rapper og debattant Don Martin og juryleder Hannah Wozene Kvam. Arrangør i år var Lørenskog bibliotek.

NM på hjemmebane

Bjørn Erik Nyberg er overrasket over bronseplassen han sikret seg etter at han leste fra den nye boka om Raknehaugen i Ullensaker.

– På sett og vis tok jeg pallplassen på hjemmebane. Jeg er oppvokst i Lørenskog, men har bodd i Ullensaker siden 1990.

Det var fullsatt sal da bronsevinneren fra 2014 stakk av med førsteplassen, og Bjørg Øygarden var glad for å kunne ta med seg seieren hjem til Arendal. Andreplassen gikk til Fredrik Martinsen. I tillegg fikk publikum stemme fram sin egen favoritt, som ble Oddmund Kårevik, bibliotekar ved Enebakk bibliotek.

I tillegg til heder og ære, fikk vinnerne fine premier laget av den lokale glasskunstneren Lene Tangen.

Satser til neste år

Bjørn Erik Nyberg kjenner at dette ga mersmak.

–Ja, det gjorde det, så kanskje blir jeg å se og høre til neste år igjen. Jeg sikter mot pallen også da.

– Tok du astmamedisin før formidlingen?

– Nei, det gjorde jeg ikke. Men jeg tar alltid en Fisherman's Friend før alle kulturelle oppgaver, sier Nyberg, som i mange har vært aktiv i det lokale kulturlivet.

Artikkeltags