Konsert for alle på biblioteket

Vind- trollet: Forestilling på biblioteket lørdag.

Vind- trollet: Forestilling på biblioteket lørdag.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Gjør som 2.000 andre - Få Enebakk Avis sine nyheter i din Facebook-feed.

Lørdag er det konsert for alle mellom 3 - 100 år på Enebakk bibliotek klokken 15.

«Vindtrollet» handler om Øyvind. Der han bor blåser det. Mye. Verre og verre egentlig. En morgen, på vei til barnehagen, blir Øyvind løftet opp i lufta av et gigantvindpustkast.

– Hjelp! roper han, og forsvinner.

Oppover og av gårde med vinden. Mot de fjerne fjellene

Det er forfatter Sigri Sandberg, som er forteller, og Ingvild Spilling, som styrer lydkulisser og spiller bratsj, som kommer til Enebakk bibliotek lørdag.

Den prisbelønte tegneren Morten Mørland har malt illustrasjonene. Forestillingen har spesialkomponert musikk og lydkulisser, og er rammet inn av fabelaktige illustrasjoner på storskjerm.

Vindtrollet er en heftig historie for alle som har fått vind rett i fleisen – og den er stappet med nyhetsverdi i denne vindenes vinter:

For hvorfor blåser det så fryktelig, forferdelig?

Hvorfor blir det bare verre?

Og hvor kommer all denne vinden fra?

Dette er en dramatisk fortelling om sterke naturkrefter. Om villere vær og vinder. Og om å holde seg fast og hjelpe hverandre så godt man kan.

Biblioteket er fortsatt stengt etter en lengre periode med oppussing, og vil være det i noen uker til. Nå jobbes det med innflytting og klargjøring før åpning. Mer informasjon om dette kommer i løpet av denne uken på bibliotekets hjemmeside bibliotekrom.no/Enebakk og i Enebakk avis.

Artikkeltags