Østlandets Blad har tidligere skrevet om Bane Nor sine skjermer som har blitt totalskadet de siste ukene.

Tidligere har både Kolbotn stasjon og Solbråtan stasjon blitt utsatt for hærverk.

Fredag 5. mai var det to nye informasjonsskjermer som hadde fått gjennomgå.

Her er et kart som viser hvor det har blitt begått hærverk:

Kostbart

Hilde Marie Braaten, Senior kommunikasjonsrådgiver presse i Bane Nor er lite fornøyd med det som skjer i kommunen. Hun avslører at skadene nå nærmer seg millionen.

– Kostnadene per skjerm varierer ut fra om hele skjermen må erstattes eller om vi kan gjenbruke deler av den. Om skjermen kan gjenbrukes koster det rundt 45 000 kr å reparere hver skjerm inkludert mannskapstimer og transport. En ny skjerm koster rundt 75 000 kr, skriver hun på e-post til Østlandets Blad.

På de to siste månedene har ni skjermer blitt totalskadet. De har blitt ødelagt på både Oppegård, Myrvoll, Solbråtan og Kolbotn Stasjon.

– Vi synes det er leit at noen få ødelegger for alle

Braaten og Bane Nor jobber tett med politiet for å få tak i de ansvarlige.

– Vi er i kontakt med Politiet. Vi anmelder alt hærverk, og der vi har overvåkningsbilder blir disse overlevert til politiet.

– Hva tenker dere om at disse hendelsene skjer igjen og igjen?

– Vi synes det er leit at noen få ødelegger for alle de som reiser til og fra stasjonene dette gjelder. Informasjonen på skjermene er viktig for de reisende, slik at de er oppdatert på rutetidene og hvor de bør stå på plattformen for å gå om bord i den vognen de ønsker på toget. På den måten bruker også togene kortere tid på stasjonen og vi henter inn litt tid ved forsinkelser.

– Vi jobber med å få på plass kameraovervåkning på de stasjonene som mangler dette og er i gang med å teste ut løsninger. Det er leit at det er nødvendig, men vi håper det hjelper, skriver Braaten.

Skulle du være uheldig å møte på noen av de ødelagte skjermene, kommer Braaten med tips.

– Dersom de reisende møter på ødelagte skjermer på en stasjon så har vi en mobilapp som heter «NÅ», hvor du finner den samme informasjonen i mellomtiden fram til vi har reparert skjermene, opplyser Hilde Marie Braaten, Senior kommunikasjonsrådgiver presse i Bane Nor.