Forsinkelser på OSL: – Disse flyene har ikke piggdekk, vet du

Brøytetoget går på Oslo Lufthavn, mens flyene står i kø for å ta av.

Brøytetoget går på Oslo Lufthavn, mens flyene står i kø for å ta av. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med temperaturer rundt null og en blanding av snø og regn, setter Oslo Lufthavn sikkerheten i høysetet. Det medfører forsinkelser.

DEL

(Romerikes Blad) – Disse flyene har ikke piggdekk, vet du. Da må vi hjelpe dem litt. Nullpunktsvær er litt kilent. Det holder ikke bare å brøyte. Vi må bruke litt kjemikalier og sand på rulle- og taksebanene. Vi gjør alt vi kan for å legge forholdene til rette. Men det er flysikkerheten som alltid står i høysetet, sier Lasse André Vangstein, pressekontakt i Avinor/Oslo Lufthavn.

Rett før klokken 07.30 onsdag morgen var de fleste flyene i rute. Men man forventet noe forsinkelser når flytrafikken er på morgentoppen.

– Vi får ikke like mye rullebanekapasitet og da får vi litt forsinkelser. Men det er ikke noe ekstraordinært ut over vanlig vinterdrift.

Så langt går 92 av 100 fly i rute. Men det er nå morgenrushet begynner. Det som gjerne skjer, er at vi ikke klarer å ta imot like mange fly som på en fin sommerdag. Da blir det følgekonsekvenser av det. Vi er ute med alle mannskaper og jobber så effektivt og godt som vi kan. Men det kan bli forsinkelser, sier Vangstein.

Passasjerene bør møte som normalt og høre på informasjon fra flyselskapene.

Artikkeltags