Skogbrann i Enebakk: - Brannområdet tilsvarer en halv fotballbane

Artikkelen er over 1 år gammel

Follo brannvesen jobber har nå fått kontroll over skogbrannen i skogen mellom Fjellveien og Svenneby.

DEL

- Det brenner på ca 2,5 mål. Det vil si størrelsen på en halv fotballbane, forteller Ole-Martin Isebakke, vaktleder for Øst 110-sentralen til Enebakk Avis.

Klokken 19.39 søndag kveld Twitret Øst-110 Sentralen om en brann i Enebakk bak Vågslia. Isebakke bekrefter til avisen at skogområdet mellom Fjellveien og Svenneby er rammet.

- Det er tilløp til skogbrann som vi prøver å få kontroll og oversikt over, fra kjøreveien er det noen hundre meter og derfor organiserer vi oss med ATVer, sa Isebakke.

En time senere kl. 20.40 forteller Isebakke at Follo brannvesen er i gang med slukningsarbeidet. Han melder at brannvesenet ikke har full kontroll over brannen, men at de har kontroll på hvor brannen er. Brannvesenet begynner slukningsarbeidet i ytterkant av brannen, og jobber seg innover for å hindre spredningsfare. Arbeidsteknikken medførte at de fikk kontroll på brannen kl. 21.30.

Isebakke forteller også at både stasjonen i Enebakk og ekstra ressurser fra Ski er på stedet. Brannvesenet jobber for å få stoppet brannen tidlig før den sprer seg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken