(Broom): Personlige bilskilt har blitt en slager, etter at det ble åpnet for dette første gang sommeren i 2017.

Nå er det nærmere 8.000 personlige skilt ute på norske veier. Mange av dem vekker stor oppsikt blant medtrafikantene.

Ett av dem tilhører Line Nordvi (47). Hun har det som helt sikkert er den eneste Jaguaren i verden med skiltet "JAGGU".

– Mannen min og jeg har hatt Jaguar som drømmebil i veldig mange år, men har ikke turt å tatt oss råd til sånn luksus før i fjor høst. Da falt vi pladask for dette vidunderet. Og siden det skulle være min bil, slo det meg med en gang at nå må jeg gjøre bilen enda litt mer spesiell, forteller Line, fra Ingeberg rett utenfor Hamar.

Brei dialekt

Som tenkt – så gjort. Hun sendte inn søknad om å få JAGGU som sitt personlige skilt – og det ble godkjent.

– Men hvorfor akkurat "JAGGU"

– Jo, som ekte hedmarking, med brei dialekt, bruker jeg ofte ordet ‘jaggu’ i hverdagen. Og så synes jeg det passer utrolig godt til Jaguaren, da. Jeg kan jo nesten høre folk si det: "Jaggu kjører hu Jaguar!". Det er viktig å ikke ta seg selv så veldig høytidelig, smiler Line.

Ingen tvil: Line kjører Jaguar! Foto: Privat.

Godt kompliment

Bilen dette skiltet står på er Jaguars første SUV, F-Pace. Den har vært en stor salgssuksess og også hentet mange nye kunder til Jaguar her i Norge. Med 180 hestekrefter og 4x4 er dette en real vinterbil.

– Får du mange kommentarer om skiltet?

– Gjett om! Til og med ungene som nå er 19, 25 og 27 år gamle synes det er kult. Da har "gamla" truffet ganske bra, synes du ikke? Min ene svoger klappet i hendene og lo godt da han så det første gang, for det var bare så MEG, sa han. Det synes jeg er et godt kompliment, sier Line.

Får andre til å smile

– Men for å gjenta et spørsmål du helt sikkert har fått mange ganger: Er det virkelig verdt 9.000 kroner å få sitt eget skilt?

– Ja, det synes jeg! Folk ler, smiler, tuter, viser tommel opp og forteller at det er det råeste bilskiltet de noen gang har sett. Da har jeg ikke bare gledet meg selv, men også fått andre til å smile. Det er verdt alle pengene, bare det, fastslår Line.

Reglene for personlige bilskilt er for øvrig det må være en tegnkombinasjon som ikke er støtende, til ulempe for noen – eller krenker varemerkerettigheter.

30 dagers frist

Statens vegvesen har egne folk som går gjennom alle søknadene, og som vurderer om de kan godkjennes eller ikke.

Alle personlige skilt må ha minimum to og maksimum sju tegn (ordinære norske bokstaver og tall), inklusiv eventuelle mellomrom.

Når søknaden har gått gjennom og skiltet er godkjent, har man så 30 dagers frist på å betale inn de 9.000 kronene. Skilt det ikke blir betalt for, blir tilgjengelig for andre søkere når fristen har gått ut.

F-Pace er Jaguars første SUV og også en bil som har solgt godt her til lands.