Aud Elin Hoaas, Bråtengrenda 53, 1914 Ytre Enebakk, fyller 75 år mandag 17. januar.

– Gratulerer med dagen som kommer. Hvordan skal du feire?

– Det blir en beskjeden feiring. Broren min kommer fra Bergen, og jeg har en datter og sønn som kommer. På grunn av covid kan en ikke feire så stort, og det er så nært jul, så man har feira.

– Hva er ditt forhold til Enebakk?

–Vi flytta hit fordi dattera vår bodde her. Vi kom fra Oslo, og jeg trives veldig godt.

– Har du noen hobbyer?

– Jeg strikker. Jeg har alltid et strikketøy, og jeg er veldig glad i å lese.

– Hva slags musikk hører du helst på?

– Jeg er veldig glad i klassisk musikk. Nyttårskonserten fra Wien, det er starten på det nye året, men jeg liker også Halvdan Sivertsen og kristen musikk.

– Hva er den beste boka du har lest?

– Bibelen er absolutt den beste boka, men den er jo en ting for seg selv. Jeg liker Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset. Hun er en av mine favoritter. Jeg har lest Kristin Lavransdatter fire ganger. Da jeg var ung, 40, 60 og i fjor. Enda var det veldig givende å lese om igjen.

–Har du noen fremtidsplaner?

– Alt etter 70 er bonus. Jeg gleder meg hver dag. Jeg kan stå opp og klare meg selv. Jeg tar hver dag som den kommer. De små ting er i grunnen de viktigste. Det er mye å glede seg over selv om man er 75.

– Hvem ville du ha gitt ukens blomst til?

– Til sønn og datter som har gitt meg mye hjelp, og til Kongen, men han har kanskje fått nok blomster. Han holdt en så fin nyttårstale.

– Hvor går drømmereisen?

– Island kunne jeg ha tenkt meg, men når man blir eldre, er det litt vanskelig å reise. Jeg er fornøyd med å holde meg her og kunne komme meg litt rundt. Jeg synes jeg har reist mye i mitt liv, og jeg har bodd fire år i USA. I 2016 hadde mannen min og jeg vært gift i 40 år, og da reiste vi til USA. Jeg har også reist mye i Norge i min ungdom.

– Har du et bursdagsminne som du husker spesielt godt?

– Da jeg ble ti år fikk jeg min første 10-kroning. Da var det papirpenge, Jeg husker også 50- og 60-årsdagen som ble feira litt stort med familie og venner. Jeg er eldst av åtte søsken, og alle kom.

– Har du et livsmotto?

– Ta imot hver dag som en gave fra Gud, og bruk den til å glede andre.