Ulv i Enebakk

Ulv på viltkamera.

Ulv på viltkamera. Foto:

Av
DEL

Etter å drevet valgkampvirksomhet i Enebakk de siste ukene, står det for meg hva som opptar velgerne:

- Skole og oppvekst

- Pleie og helse for eldre

- Ulven I Enebakk

I disse samtaler har ulveflokken i Enebakk blitt et viktig tema, helt uhjulpet fra min side. Det er velgerne selv som har satt fokus på den omtalte ulveflokkens tilstedeværelse i nærmiljøet. Et møte med et stort rovdyr som en ulv er isolert sett et imponerende, men også en skremmende opplevelse. Forsikringer fra faglig hold om at ulven ikke angriper mennesker blir møtt med skepsis og usikkerhet. Store predatorer skal oppleves i villmarka, og da må de som ønsker slik naturopplevelser oppsøke områder hvor det virkelig finnes områder uten større spor av sivilisasjon og menneskelige inngrep i det som kan kalles øde villmark. Hvor dette nå kan være er ikke opp til meg å finne ut.

Men en ulveflokk skal ikke oppleves rundt boliger og gårdstun, på jakt etter bytte mellom Kiwi i Ytre og lysløypa på Drivplassen! Selv de mest innbitte ulveforkjempere bør vel innse at dette ikke er en uforglemmelig berikelse og en naturopplevelse.

Og de tilbakemeldinger jeg får fra folk er de i dag føler en stor grad av utrygghet med å ferdes i marka rundt oss. Noen reiser andre steder for å gå på skogstur, andre utstyrer seg med kniv og startpistol for å øke trygghetsfølelsen. For noen dager siden ble en jakthund stygt kvestet av ulv på grensen mellom Enebakk og Spydeberg. Det er vel ikke sånn vi skal ha det i hverdagen?

Jeg er en ivrig bruker av de flotte skogsområdene i vår nærhet til trening, rekreasjon og fiske, men treffer sjelden folk lenger – bortsett fra helt i randsonen. Marka og stiene i våre nærområder i Enebakk er i ferd med å gro igjen. Det er sjelden å se elgku med kalver, og beveren er også nesten borte. Rådyra beveger seg helt inn mot tettbebyggelsen.

Slik blir det bestemt over våre hoder fra sentralt hold, makta sitter i departement og direktorat, som egenrådig avgjør hvordan vår hverdag skal være. Vi ser en maktarroganse fra statsråden og nedover i byråkratiet, godt hjulpet av » influensere», trygt benket rundt hjørnebordet på urbane kaffebarer, i tidløs uniformering i slitte anorakker og strikkeluer fra Peru!

Dette må vi gjøre vårt til å endre på! Gir du en stemme til Enebakk Sp, gir du et godt bidrag til kampen om å få Enebakk ute av ulvesonen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags