Manglende forståelse for økonomi holder på å ødelegge Enebakk!

Jostein Årre.

Jostein Årre. Foto:

Av
DEL

I valgkampen sitter lovnadene løst blant oss politikere. Dessverre er det få politikere som snakker om hvor mye lovnadene koster og enda færre som snakker om hvordan de skal finansieres.

I 2018 hadde Enebakk kommune et underskudd på driften på 16,6 millioner kroner. De tre siste årene har underskuddet på driften blitt på 25,5 millioner kroner.

Vi politikere kan øke inntektene i kommunen gjennom bl.a. innføring av eiendomsskatt (Enebakk Høyre er imot dette), øke gebyrer (Enebakk Høyre mener de skal ned) eller vekst i antallet innbyggere (Enebakk Høyre kjemper for dette). Alternativet til å øke inntektene er kutt i kostnader og tilbud til innbyggerne (Enebakk Høyre ønsker ikke dette).

Manglende befolkningsvekst siden 2015 gjør at Enebakk kommune i år går glipp av nesten 10 millioner kroner i ekstra innbyggertilskudd fra staten. Går man tilbake til 2010 går man glipp av over 15 millioner kroner per år. For hvert år veksten uteblir går Enebakk kommune glipp av nye millioner!

Enebakk må ha politikere og en kommuneadministrasjon som ønsker og jobber for dette gjennom riktig fokus – raske og forutsigbare vedtak og prosesser. I dag går dette så altfor tregt og resultatet er at veksten uteblir - og Enebakk kommune går glipp av nye millioner!

Ordføreren har flere ganger parert min utålmodighet med at man ikke kan beslutte hvor stor befolkningsvekst man får. Det er riktig at man ikke kan tvinge folk til å bosette seg i Enebakk, men man kan gjøre så utrolig mye mer enn det som gjøres i dag – både politisk og administrativt. Vi må begynne å leve visjonen: «Mulighetenes Enebakk»! Og imens går Enebakk glipp av nye millioner!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags