Svar til Robert Fostaas

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Robert Fostaas sauser i siste nummer av Enebakk Avis sammen ulike saker i mitt engasjement for naturen og naturmangfoldet i Enebakk. Lik det eller ikke, men ulven har funnet seg vel til rette i Østmarka med rikelig tilgang på mat. Og jeg tror det er nytteløst å argumentere med at ulven må vekk fra Østmarka fordi reviret blir for lite for en ulveflokk. Det viktige nå er å opprettholde ulvens iboende frykt for mennesker, og det ser det heldigvis ut som er tilfellet nå.

Mer interessant er hva Robert Fostaas nevner om Børtersaken og Østmarkas Venner. Jeg kan love deg at denne saken er heftig diskutert på styremøtene, og Østmarkas Venner mottar fortsatt henvendelser om det uholdbare i den fastlåste situasjonen. Konfliktnivået synes å være noe redusert de seinere år, sannsynligvis fordi mange ikke tør å bevege seg inn på eiendommen. Og det er ingen god løsning på konflikten! Jeg tror at saken dessverre er såpass fastlåst at det klokeste vi gjør nå er å arbeide for å gjenoppbygge tillit mellom Børter og kommunen/brukerne. Om det velges en konfrontasjonslinje, blir frontene bare enda steilere og vanskelig å løse. ØVs holdning til saken er derfor å ha litt is i magen og se på muligheten for å få til en konstruktiv dialog.

ØV ser ikke de nyanlagte stiene forbi både Ekeberg og Børter som noen gode løsninger for atkomsten til Børtervann og står fast på at målet må være å få til en sti mellom de to eiendommene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags