Den lokale skolen, «navet» i bygda!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevMange lurer nok på hva Senterpartiet har «drivi med» i denne skolesaken,

Vi som er FOR små og lokale enheter, som mener at stort ikke alltid er best, og som ikke vil ta ordet til Sanner «robust» i sin munn!

Jeg skal nå prøve og gi ett litt mer utfyllende argument som vi i Senterpartiet følte veide veldig tungt i denne saken.

1)

Litt større skoler har litt flere ansatte og der igjen kan de fleste lærere kan gjøre det de er særskilt gode på. Fagsamarbeid på store skoler er lettere jo flere lærere det er!

Små skoler- mer utsatt ved sykefravær hos ansatte.

Det er ifølge Viviane Robinson (anerkjent skoleforsker), kvaliteten på undervisningen som i størst grad påvirker elevprestasjoner. Elever som gjennomgående får undervisning av høy kvalitet ,vil gjøre det bedre. Elever som får undervisning med dårlig kvalitet har vanskeligheter for å ta igjen det de har tapt.

2)

Nesten daglig må kommunen gjøre prioriteringer hva gjelder økonomi, vi tror at ved en sammenslått skole settes den i bedre stand til å nå opp i prioriteringer, noe som kommer til å bli viktig i tiden fremover, i en ellers trang kommune økonomi!

3)

For ikke så veldig lenge siden hadde vi saken om kommunesammenslåing på sakskartet. Selv om vi vant den første runden, kommer det til å komme flere kamper!

Vi i Senterpartiet tenker at vi må ha dette i bakhodet til enhver tid.

På ett tidspunkt kommer det til å komme forslag om at det skal bygges ny skole på Flateby, noe vi må ta stilling til.

Pr idag blir alle elevene på Flateby fraktet til Kirkebygden for å gå på ungdomsskolen, kommer det alltid til å være slik? Kanskje elevene i Kirkebygden skal fraktes til Flateby? Det blir billigere for kommunen, grunnet antall elever som skal ha busskort! Og da kommer argumentet med «robust» og «stor nok» til å ha en betydning!

Hvis skolen i Kirkebygden da er «stor nok», «Robust nok» og «økonomisk godt drevet» er det vanskeligere å legge ned en skole!

Derfor blir argumentet for Kirkebygden:

Det er bedre å ha en litt større enhet, enn i fremtiden ikke ha en enhet i det hele tatt!

Med tanke på en eventuell deling av kommunen, er det i fremtiden mer interresant å gjøre det om det er egne skoler og eldrehjem på Flateby, derfor er det viktig for bygda vår å skape så sterkt sentrum i Enebakk som mulig, i Kirkebygda!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags