Elever er dritt lei lekser

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Elever i niendetrinn på Enebakk ungdomsskole har hatt i oppgave på skolen å skrive leserinnlegg. Her følger ett av innleggene:

Jeg synes mange flere skoler burde vurdere leksefri skole. Leksefri skole fører til at elevene blir mer motiverte og opplagte.

Det er mange ungdommer og barn som bruker lang tid på lekser. Det kan føre til at man ikke får gjort så mye annet fordi leksene tar så lang tid. Noen sitter flere timer om dagen å gjør lekser. Det er mange ungdommer og barn som går på idrett for eksempel håndball, fotball, dans, basketball, turn og svømming. Det kan bli lite tid til dette. Det synes jeg er veldig dumt fordi det er bra at ungdommer har noe å gjøre på fritiden. De blir mer sosial og kommer mer i fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet er veldig bra for ungdommer.

Mange skoler har det sånn at man skal ha hjemmelekser i tillegg til det man gjør på skolen. Det kan gjøre elevene mer slitne og umotiverte. Mange tror man lærer mer når man har hjemmearbeid. Men undersøkelser viser at lekser egentlig ikke hjelper noen ting.

En skole i Lofoten har i 14 år hatt leksefri skole. Det har ført til at skolen gjør det bedre enn andre skoler både nasjonalt og lokalt. Elevene har høyere gjennomsnittskarakter enn resten av landet. Grunnen til det er at elevene er mer motiverte og de er heller ikke så slitne. Elevene synes ikke skolen er så slitsom og kjedelig fordi de slipper mas om lekser. De har mer tid til å være med venner på fritiden, dette fører til mer opplagte og glade elver på skolen. Så derfor synes jeg alle skoler bør bli leksefrie.

Hvis man ikke har lekser, kan det bli mye mere stille i klasserommet fordi man slipper å grue seg til timen. Det kan hende man ikke har fått tid eller ikke forstått leksa. Timene kan bli mye mere effektive fordi lærerne kan bare fokusere på det dem skal lære bort istedenfor å gå igjennom leksene.

Etter min mening burde alle skoler bli leksefrie med en gang. Det gjør at barn og ungdom blir mere motivert. De får mye mer fritid og de blir mer glade av det.

Hilsen en veldig lekselei jente, 14 år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags