Hva med ungdommen?

Wenche S. Bjerke

Wenche S. Bjerke

Av
DEL

LeserinnleggDe fire siste årene har Helse og omsorgsavdelingen gått med et stort underskudd. Det har ført til kutt i budsjettene til arbeid med barn og unge. Det har FrP tatt opp i kommunestyret flere ganger, også i utvalg for Helse og omsorg. Vi har ikke blitt hørt. Jeg er bekymret.

Det er politikernes ansvar å sørge for nok penger til arbeid med barn og unge. Frp står på for å fortsette med ruskontrakter, få flere tilsatte i skolehelsetjenesten, og ser behovet for å få på plass sosiallærer i skolene. Miljøarbeid er viktig, og det må jobbes aktivt inn mot hjemmet og den enkelte ungdom, og det igjen krever mer ressurser.

Å være på feil sted til feil tid kan ødelegge for framtidige studier og yrkesvalg. Å bli hempet inn av politiet kan gi konsekvenser som man som ung ikke forstår omfanget av. Det er foreldrenes oppgave å ta den samtalen. Ikke politiets. Foreldre må være tilstede og snakke med sine barn om hva som skjer der ute av fristelser og farer. Det er ikke skolen, politikerne, politiet eller kommunen, som har oppdragerrollen. Det er det foreldre og pårørende som har. Og som innbyggere har vi alle et ansvar for at Enebakk skal være en trygg og god kommune å vokse opp i. Det hjelper lite å skrive på sosiale medier at ungdommen skal få juling. Da blir det de voksne mot ungdommen. Gå heller ut og snakk med dem.

Fredag kveld, sist uke traff jeg og ordførerkandidat Dag Bjerke to unge skatere. på Streifinn. Det ble en lang og hyggelig prat om aktiviteter, ungdomsmiljø på godt og vondt og de unges engasjement. De kom med ulike forslag til aktiviteter for de som ikke er så opptatt av fotball eller håndball. Og det viktigste budskapet var, la ungdommen få bli med i planleggingen. Det er dem som vet hva de vil ha.

FrP tar de unge på ordet. Vi vil se på mulighetene for å bruke Streifinn som en aktivitetspark. Og det skal være i samarbeid med ungdommen. Det er de som skal få utforme og bidra til et sted de kan ha eierskap til, noe å være stolte av, og å ta vare på.

Frp bryr seg om, og det utgjør en forskjell. Hvis du ikke har stemt ennå, gjør det 9. september. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags