Venstre jobber videre for nasjonalpark i Østmarka

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nå er vi inne i en ny fireårsperiode på Stortinget og Venstre kommer til å fortsette jobben for å etablere nasjonalpark i Østmarka sier Abid Raja, Akershus Venstres stortingsrepresentant. I Venstres alternative statsbudsjett som ble lagt fram mandag foreslår Venstre å sette av 25 mill. til å opprette nye nasjonalparker, blant annet i Østmarka.

En nasjonalpark i Østmarka vil fylle en klar mangel i nasjonalparkenes representativitet for Norges natur. Oslo og Akershus er også de eneste fylkene som ikke har en andel i en nasjonalpark, eller konkrete planer om en. En nasjonalpark i Østmarka vil bidra til å oppfylle internasjonale forpliktelser, nasjonale og lokale vernebehov. Den vil også sikre verdifulle naturopplevelser for befolkningen i hovedstadsområdet og være et varig og viktig bidrag til folkehelsen i regionen.

Arbeidet med å få en nasjonalpark i Østmarka har pågått siden ideen ble lansert 2012. Alle kommunene rundt Østmarka bortsett fra Enebakk er positive til å utrede en nasjonalpark i Østmarka. Vi synes det er synd at politikerne i Enebakk ikke ser den positive verdien og mulighetene en nasjonalpark vil gi og er glade for at Venstre jobber videre med dette på Stortinget, for dette er en nasjonal oppgave.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags