Atter en gang må ungdommen vike

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vi har i årevis jobbet for å etablere et nærmiljøanlegg ved Enebakk ungdomsskole/Idrettsplassen. Der er det akebake og isbane om vinteren, fotballbane om sommeren og frivillige har bygget en fantastisk gapahuk med utegrill og en liten hinderløype på dugnad.

Enebakk kommune har blitt oppfordret til å snakke med Enebakk idrettsforening om utviklingen av området slik at flere behov kan dekkes. Å utvikle et område som kan benyttes til 5- er og 7-er fotball, «tuftepark», boccia-bane på is/grusplassen om sommeren, volleyballbane, skatepark m.m., vil skape et helhetlig område for alle aldersgrupper. Plassen vil ikke være «eid» av en skole på dagtid, men være tilgjengelig for barnehager, frisklivsgrupper, eldre, voksne, ungdom, skoleelever, idrettslag osv. En sosial møteplass for unge og eldre vil være så flott å få på plass i midten av bygda.

I 2016 vedtok kommunestyret at skatepark skulle flyttes opp til 2. plass på prioriteringslisten over nærmiljøanlegg. Da den årlige prioriteringssaken med delplan for bl.a. nærmiljøanlegg kom opp til ny behandling i desember 2017 var anlegget flyttet ned til 7. plass, og det viste seg at rådmannen ikke en gang hadde startet å se på noen løsning for skatepark (Enebakk Avis (EA) 26.12.17). Igjen vedtok både formannskapet og kommunestyret å flytte skatepark opp til første ledige plass (etter de nødvendige og allerede planlagte anleggene på den nye barneskolen i Ytre).

Høyre fremmet kritikk i kommunestyret på at ingen ting var gjort i løpet av 2017. Rådmannen har heller ikke informert politikerne om at saken stod stille. Høyre spurte hva ordfører ville gjøre med dette. Ordfører Øystein Slette, Ap svarte at han ønsket fremdrift på prosjektet. «Jeg ønsker å komme i gang» sa han, og hans gruppeleder Vilde Eriksen Bjerknes (Ap) oppfordret ordfører til å ta kontakt med lokale ildsjeler for å få bygget skatepark i Kirkebygda (ref. EA 26.12.17).

Nå i mars kommer saken til behandling, og igjen overser rådmannen politikernes vedtak og fremmer en sak om lekeplass på Kirkebygda barneskole der over halvparten av midlene brukes opp. Årsak, det mangler lekestativer på barneskolen. Barna på barneskolen trenger det helt sikkert en ny lekeplass, men dette var ikke det som ble politisk vedtatt før jul.

Vi i Høyre ønsker fremdeles en helhetlig plan for nærmiljøet i Kirkebygda, framfor «klatting» og «brannslukking». Vi var derfor veldig glade da en samlet byggekomité stilte seg bak et omforent forslag for 14 dager siden: «Saken sendes tilbake med formål å få en hensiktsmessig plassering ved enden av fotball- /gressbanen ved Enebakk ungdomsskole for å få et helhetlig nærmiljøanlegg. Det må vektlegges materialvalg som er miljøvennlig og vedlikeholdsfri, bruk av gummibasert materiale bør søkes unngått. Det må også sees på et samarbeid med skole og idrettslaget.».

Dette gikk også eldrerådet inn for sist uke. Som et av medlemmene sa; «Jeg vil ikke finne på å gå inn på barneskolen for å drive balansetrening i skoletiden.».

Stor var derfor overraskelsen da de samme partiene og noen av de samme personene stemte i mot dette i utvalg for teknikk og utvikling sist uke. Noen hadde snakket sammen i Ap, Sp, Sv, V og Krf, og fått beskjed om å følge rådmannens forslag. Nå var det plutselig helt greit å bygge lekeplass på barneskolen fremfor å følge den planen og visjonene de selv var med på å vedta før jul. Nå skal saken videre til formannskap og kommunestyre. Vi i Høyre er håper at flere partier støtter oss i arbeidet med å komme i gang med et helhetlig nærmiljøanlegget vi sammen har jobbet for så lenge.

Enebakk Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags