Ny runde kommunesammenslåing for Enebakk?

Hans Kristian Solberg.

Hans Kristian Solberg. Foto:

Av
DEL

Senterpartiet går til valg på «Tjenester nær folk» over hele landet, også i Enebakk. Hvis vi også i fremtiden skal ha det må vi enebakkinger styre oss selv i et selvstendig Enebakk. Senterpartiet var en tydelig stemme mot sammenslåing av Enebakk med kommunene i Follo i 2014-2016. Prosessen munnet ut i at 4 av 5 enebakkinger sa nei til sammenslåing med Follokommunene i folkeavstemningen. I dag er vi i Senterpartiet glade for at det ikke ble noe av sammenslåing med Nordre Follo, som ifølge flere oppslag i ØB ser ut til å bli den kanskje mest gjeldstyngede kommunen pr innbygger i Norge.

Regjeringen har lovet at den skal sette i gang en ny runde med kommunesammenslåinger etter valget, og denne gangen sier en helt åpent at en er villig til å bruke tvang. Lokalforeningene i daværende regjeringsparti i Follo, særlig i Frp, hadde ganske forskjellig tilnærming til spørsmål om kommunesammenslåing. Med et par-tre unntak var alle de sentrale politikerne i Enebakk i Høyre og Frp svært positive til sammenslåing. Vil det samme skje igjen?

I Enebakk har Høyre og Frp har sagt at de skal respektere folkeavstemningen, og vedtaket etter forrige runde, og ikke sende noen søknad om sammenslåing etter valget, men hva skjer når Regjeringen formelt setter i gang en ny sammenslåingsrunde? Hvor ligger lojaliteten da? Hos enebakkingene, eller hos sine moderparti i Regjering? Dette er viktige spørsmål for oss i Senterpartiet å få tydelig klarhet i før vi bestemmer oss for hvem vi vil samarbeide med etter valget.

Enebakk Senterparti garanterer at vi vil stemme imot å kjøre i gang en ny runde. Vi vil ikke at kommunen nok en gang skal bruke mengder av tid og millionbeløp på nye utredninger. Framfor å bruke enda mer penger på konsulenter, prosessveiledere og konferansehotell bør våre ressurser gå til tjenester for våre innbyggere!

Sammensetningen av det nye kommunestyret vil avgjøre denne saken, og det er derfor viktig at enebakkingene stemmer inn representanter som er tydelige på hva de mener i denne saken – både før og etter valget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags