Lokalpolitiske hverdagshelter

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet er mange i samfunnet som bidrar med det lille ekstra så vi alle skal ha det så bra som mulig. Noen av disse «hverdagsheltene» er lokalpolitikerne våre. Her i Enebakk som andre steder bruker de timevis av fritiden på å lese sakspapirer for å ivareta bygdefolkets interesser. Før nattevakt eller etter lange arbeidsdager på traktoren, kontoret eller gravemaskinen stiller de engasjert på ulike møter i den hensikt å bidra til best mulige forhold for alle oss andre.

Etter å ha overvært noen slike møter og sett disse driverne «in action» er jeg betrygget på at de gjør så godt de kan og litt til. I lokalpolitikken vurderer de saker av stor betydning for kommunen og enkeltmennesker. Tross hundrevis av sider med saksfremlegg evner de å fange opp fornuftig forbedringspotensial og forhold som krever kritiske spørsmål. Stundom viser de også evne til å la fornuften seire med omforente forslag på tvers av partifarger - i tråd med sunt Enebakksk bygdevett.

Et eksempel på en slik sak nylig er saken om tungbiltransport og aksellast i Enebakk. Årvåkne og dyktige lokalpolitikere bidro til viktige justeringer som sikret at både jordbruk, skogbruk og annen transportavhengig næring fortsatt kan foregå på en hensiktsmessig måte i bygda.

Hensikten med dette leserinnlegget er ganske enkelt å gi en liten honnør til alle dere lokalpolitikere som gjør dette lille ekstra. Dere bidrar til å spre politikerrespekt som viktig motsats til det dessverre mye mer brukte ordet politikerforakt. Et sunt demokratisk lokalsamfunn er avhengig av sånne som dere. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags