Fellesskapets prioriteringer

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Da har rådmannen igjen lagt frem sitt forslag til budsjett for Enebakk kommune, og politikere i alle partier i Enebakk jobber nå for å få til gode prioriteringer ut ifra de rammene Regjeringen og Stortinget ser ut til å ville bevilge oss. Selv om det sies at Stortinget ikke pleier å flytte på mer enn 1 % av Regjeringens forslag til Statsbudsjett så er dette endringer som får konsekvenser folk.

Rådmannen har lagt opp til et stramt budsjett hvor vi får til utrolig mye bra, men selvfølgelig skulle gjerne vi politikere ønske at vi kunne fått til enda mer. Forslaget til budsjett er lagt frem er uten innføring av eiendomsskatt, og det er vi i Senterpartiet veldig fornøyd med. Enebakk er en av etter hvert ganske få kommuner som ikke har innført en eller annen form for denne usosiale skatten.

Hvis Senterpartiets forslag til statsbudsjett hadde blitt vedtatt hadde det blitt 7,3 millioner mer for oss i Enebakk å fordele til gode formål i forhold til Regjeringens forslag til Statsbudsjett. For dette kunne vi for eksempel hatt penger til mer enn 10 ekstra årsverk. Det hadde kommet godt med både i helse- og omsorgsavdelingen og i skolen. Men de pengene får vi nok ikke. Derfor må vi politikere finne andre måter å finne inndekning på hvis vi for eksempel vil reversere foreslåtte kutt i antall sykehjemsplasser, eller den foreslåtte nedleggelsen av prosjekthuset i 2020. Senterpartiet vil arbeide for å få reversert både kuttet i antall sykehjemsplasser og nedleggelse av prosjekthuset i 2020.

Selv om Stortingspartienes forslag til endringer i behandlingen av Statsbudsjettet ikke alltid synes så store, får de betydning i mange menneskers hverdag. Hvis Senterpartiets budsjett hadde blitt klubbet igjennom hadde en for eksempel lagt bedre til rett for pendlere gjennom økt skattefradrag og mer penger til pendlerparkering, mer penger til å bekjempe arbeidslivskriminalitet, høyere bevilgninger til fylkesveier og jernbane, og bevilgninger til mindre poster som å videreføre ordningen med egen veterankontakt i NAV Oslo og Akershus, eller midler til å bekjempe spredningen av villsvin i Norge. Det hadde også blitt satt av mer penger for å styrke beredskap og trygghet gjennom økte bevilgninger til Hæren og grensekontroll.

Frem mot jul er det mange politikere, uansett partifarge, i Enebakk som arbeider for at vi også neste år skal få gode kommunale tjenester, og at Enebakk fortsatt skal være en god kommune å bo i. Det blir krevende, men jeg er sikker på at vi skal få til et godt budsjett også for 2019.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags