Erna for de få

Kvinnene som demonstrerte foran slottet under presenteringa av den nye regjeringa.

Kvinnene som demonstrerte foran slottet under presenteringa av den nye regjeringa. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFor noen dager siden kledde jeg og 29 andre damer oss ut som damene i serien «Handmaids Tale», stilte oss opp på slottsplassen og protesterte. Noen mener det var å dra den alt for langt, jeg mener det var helt på sin plass. Noen ting må simpelthen settes helt på spissen for at folk skal forstå. For at regjeringa skal forstå.

På samme tid presenterte Erna Solberg stolt den største regjeringen noensinne, samtidig presenterte hun en regjering som lar kristenkonservative i KrF bestemme over hvem som har rett til en god helse. For det er nettopp det regjeringen gjør ved å la KrF bestemme over bioteknologien.

For hvem er det egentlig denne typen politikk går utover? Når KrF sier at man ikke skal tillate eggdonasjon, så sier de også at ufrivillig barnløse ikke fortjener hjelp til å kunne få barn. Hvis det er mannen som er årsaken til at paret ikke klarer å få det barnet de så inderlig har lyst på, får de hjelp til det. Er det kvinnen som er grunnen får paret plutselig ikke hjelp lenger, det må de fikse helt selv og det har ikke alle råd til.Når KrF bestemmer at gravide ikke skal få ta tidlig ultralyd i regi av fellesskapet, må paret selv betale dyre dommer for å kunne sjekke om livet i magen har det bra. Det er grunnleggende feil og urettferdig.

Jeg ønsker meg et samfunn hvor alle har de samme gode mulighetene. Dette gjelder også muligheten til en god helse. Lommeboka di eller hvor du bor skal ikke avgjøre hvilke helserettigheter du har. I dag er det største hinderet for nettopp dette en kvinnelig statsminister med navn Erna Solberg. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags