Bedre barnehager med SV

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En god barndom varer hele livet, men i dag har Norge de laveste kvalitetskravene til barnehagene i hele Norden.

SV sikret full barnehagedekning, og nå vil vi løfte barnehagene videre.

De økonomiske og sosiale forskjellene øker i Norge. Derfor er det viktigere enn noen gang å sørge for gode barnehager i Enebakk som gir alle barn like muligheter.

Viktig utdanning

En god barnehage varer hele livet. Gode barnehager gir lykkeligere barn som er bedre i språk og gjør det bedre på skolen. En barnehage med mange voksne med høy kompetanse, og lav foreldrebetaling, vil bidra til at alle barn, uavhengig av foreldrenes inntekt og bakgrunn, får de samme gode mulighetene.

Å leke med en dyktig fagarbeider eller barnehagelærer tilstede er noe av det mest lærerike du kan gjøre. Når Trine pusler bilder eller tegner dyr trenger vi gode ansatte som kan hjelpe henne å sette navn på ting, og lære hvordan de skal behandles.

I barnehagen lærer vi språk, og vi lærer å leke godt med andre barn.

Forskning viser at gode ansatte hjelper barna så de lærer mer. Gode ansatte gjør at barna opplever trygghet og tilhørighet.

Det barna i barnehagen trenger mest nå er flere voksne fagfolk i barnehagen.

Barnehagene i Enebakk

I Enebakk er 27,3 % av de ansatte pedagoger. Det er under det nasjonale gjennomsnittet på 41 %, og burde etter de faglige rådene dessuten opp til 50 %.

Heldigvis har vi mange dyktige ansatte i barnehagene, men med flere pedagoger kan barnehagene bli enda bedre.

Flere gode voksne

Vi må tørre å styre. Derfor vil vi lovfeste at det skal være maks tre barn under tre år per voksen, og maks seks barn over tre år per voksen. Vi må sikre at hvert eneste barn blir sett hver eneste dag.

Vi vil ha et nytt kvalitetsløft med minst 50 % barnehagelærere og minst 25 % barne- og ungdomsarbeidere i barnehagene. Da løfter vi det pedagogiske tilbudet og sikrer bedre muligheter for alle barn. Dessverre er høyresiden mot dette kvalitetsløftet.

Tidlig innsats gjør at flere barn får det godt, at flere fullfører skolen og får en god jobb. Ingen innsats er tidligere enn barnehagen.

SV innførte rett til barnehageplass for alle barn. Nå håper vi at du vil være med å løfte barnehagene videre. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags