Unødvendig skremselspropaganda om nasjonalparken!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det forundrer meg at vi ikke kan ha en god faglig diskusjon om berettigelsen av en nasjonalpark i Østmarka. Mens saken sakte men sikkert går videre, velger de ivrigste motstanderne med H, FrP, Sp og KrF i spissen å henge seg opp i et par formuleringer fra Miljødirektoratet om omlegging av veier og fjerning av demninger og kobler dette umiddelbart til veiene til Vangen og Rausjø.

Ut fra hva vi ser av andre nasjonalparker her i landet, er det helt utenkelig at slike viktige livsnerver vil bli nedlagt i en nasjonalpark. Er det noen som forbinder Hardangervidda med så strenge restriksjoner at ikke hytter fortsatt kan eksistere innenfor parken? Eller at E6 går tvers igjennom Dovrefjell nasjonalpark som en todelt park?

Jeg synes selv formuleringen fra Miljødirektoratet om endring av veier og demninger er underlig og uheldig fordi det helt opplagt vil være utenkelig og særdeles upopulært å gjøre slike drastiske tiltak i det som skal være en brukspreget nasjonalpark. Slutt og skrem med kanelbollene på Vangen, de vil nok fortsatt kunne nytes!

Flere med meg bekymrer seg over en sterkt økende rasering av norsk natur og tap av biologisk mangfold. Det siste nå er en gigantisk plan for bygging av vindmølleparker som kan komme til å legge beslag på store naturområder. Jeg mener vi bør unnta enkelte større referanseområder fra menneskelige inngrep ved f.eks. å la noe av den mest produktive skogen bli naturlig gammel ved å avstå fra hogst, noe markaloven ikke gir hjemmel til. Dette momentet vinner tydeligvis ikke gehør hos motstanderne.

Til slutt fnyser de samme personene av ordningen med frivillig vern av skog. Når både skogeierorganisasjonene og miljømyndigheter kaller ordningen en velfungerende suksess med ryddige erstatningsordninger, skjønner jeg ikke hvor de har det fra.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags